Fin fredag

Sakletar-Tosca i sitt esse på dagens första promenad. Helt osynlig låg den där i högt, frodigt och grönt gräs, men Kaknäsan var naturligtvis påslagen, så hon körde ner huvudet i gräset och kom upp med detta Fynd. Nöjd, mycket nöjd. Men jag tänkte att någon kanske saknar sin docka, så vi lade den på en sten och hoppas att denna någon hittar den. Detta tyckte Tosca var väldigt löjligt, HON hade ju hittat dockan. Och därmed var det ju Hennes!

Medan hussen var på banken (länge!) utnyttjade vi denna lilla gräsplätt till lite följsamhetsträning, backa, bärande av föremål, snurrar och en del annat. Massor med störning i form av trafik och folk som skulle handla (företrädesvis på systembolaget, som ligger strax intill).

Du och jag. Vi.

 En liten tur till oljehamnen...

 ... och där fyndades en strumpa. Vad ÄR det med folk?? Hur kan man bara strö så mycket saker omkring sej?!

En tjock och varm strumpa var det *S*

Så behövde vi mat i våra magar. Detta är dagens snabbmat. Kokta potatisar fanns i kylen och vips! Så blev det en potatissallad till den grillade fläskytterfilén. Vardagslyx, verkligen.

Eftermiddag i skogen. Tosca ville INTE följa med. Hon slängde sej på sidan bak i bilen och tvärvägrade att kliva ur. Det var ju myggigt. Förfärligt förskräckligt för jä*ligt mycket myggigt var det.

Jag övertalade fröken Päls och sen gick vi en rask promenad ändå, fastän hon inte ville.

 En vacker hund är hon.

Här var det skog... men nu har man sågat ner nästan allting. Och ni vet det där om att det bara är att gå... så kommer hunden att springa ikapp en??? Jo, visst. Gäller ungefär alla hundar utom Tosca. Så småningom lufsade hon upp från bryggan, men valde att gå och kika lite på en stuga, som ligger här till vänster. Hon ställde sej på deras trapp och tyckte att vi kunde gå in där och slippa alla myggorna... Jag fick gå och hämta henne. Jo, för sån är Tosca. Och har alltid varit. Kan själv.

Kommentarer

 1. Förstår till fullo Toscas aversion mot mygg. Dessa små otäcka varelser borde inte ha någon som helst rätt att existera. Liksom fästingar - och pinjelarver.

  Men, fint har ni det där i mygglandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där pinjelarverna oroar jag mej mycket för, faktiskt. När på året finns de? Och sen är det säkert en massa annat läskigt som jag inte ens vet att jag borde vara orolig för. Jag får försöka läsa på... för jo du, vi tänker på allvar(!).

   Fästingarna har det varit lite mer sparsamt med i år, troligen på grund av värmen och torkan. Något gott som den fört med sej. Jag har nog bara plockat 10-20 stycken totalt i år och det var vad vi hade om dagen förra året.

   Radera
  2. Jo, pinjelarverna är otäcka... De "mognar" vid lite olika tider , här i Provence i april - eller så. I Spanien (Costa Blanca) såg vi väldigt många i januari för ett par år sedan - de senaste åren har vi inte sett till några... Man ser om de finns på stora vita "bollar" i pinjeträden.

   Så roligt att ni gör planer... :-)

   Radera
  3. Usch då. Tänkte att de kanske inte fanns på vintern, men det gör de alltså... fy, och mera fy.

   Planera är roligt, så sant som det är sagt!

   Radera

Skicka en kommentar