Torsdag

 Snön smälter och det blir härliga vattenpölar både här och där, något som Tosca gillar. Plask, plask.

 Det ligger en pråm vid Svartvikskajen. Den ser rätt skruttig ut och jag funderar på om någon bara lämnat den där?? Det står på skylten att båtar får ligga max 24 timmar här sen forslas de bort på ägarens bekostnad. Den här har legat ett par dagar iallafall. Saknar ett fönster gör den också och där innanför är det nån sorts sovplats och en drös med odiskade tallrikar, muggar och annat. Allmänt skräpigt, liksom.

Ägnar dagen åt att röja och fixa lite, för på måndag kommer städfirman, som jag vann en storstädning av. Och det blir självklart bättre städat ju mer undanplockat vi har det. Allt tar tid. Kvällsprommis blev det längs Ljungan. Vacker gång- och cykelväg, som dock inte lämpar sej för cykling just nu, då den runnit sönder på många ställen i snösmältningen. Djupa fåror rakt tvärs över vägen... cyklar man ner i dem står man garanterat på näsan.

Bakade kakor häromdagen. De skulle se ut såhär, men det gjorde de verkligen inte. De flöt ut och fick krispiga kanter och blev mer som flarn än som såna här lite tjockare, sega och väldigt goda kakor. Och sådana misslyckade tingestar vill jag inte bjuda på, så jag bakade helt sonika nya nu ikväll. Den här gången blev de som de skulle. Bra.

Kommentarer

 1. Så härligt det ser ut med barmark och blå himmel. Hopp om livet igen! Pråmen förskönar inte precis naturen - kan ju hoppas på att den snart seglar vidare ;-)

  Kakorna ser väldigt goda ut. Säkert även de som du kallar misslyckade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt underbart med barmark, även om den är en aning blöt. Pråmen har flutit vidare, såg jag igår. Bra, för den var verkligen inte vacker.

   Radera
 2. Nu finns det verkligen plaskutrymme - allt för att glädja Drottningen af Röj.

  Mycket jobb inför husförsäljning men att vinna städningen var ändå toppen.

  Baka kan du. Men perfektionist är du också! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska inte sälja nåt hus! Men städa det kan man ju göra ändå... *S*
   Plaska är kul även om simma inte är nåt som ligger för lilla Kakan. Smutsa ner sej är härligt!

   Radera
  2. Nej, inte det stickiga tistelhuset, det menade jag inte heller men i förvirringstider blandade jag ihop det med Mellansjö lite som mycket, f'låt.

   Fast husbåt kunde kanske vara nåt apropå pråmen. Inte så mycket gräsmatta att behöva klippa då... ��

   Radera
  3. Ingen fara. Man kan inte hålla reda på allt här i världen. Men lite knepigt att få städat hemma hos sej själv... fast efteråt var det rätt okej ändå.
   Gräsmatta att klippa har vi nu bara hälften så många och den vi har är översållad med gamla löv från ifjol, men så blöt av all snö att det absolut inte går att kratta ännu. Så det hinner nog börja växa innan det torkar på nåt vis... krångligt.

   Radera

Skicka en kommentar