Bredsandsslingan

Har kollat runt lite i förväg och hittat att Upplandsleden går genom campingen, där vi bor. Bredsandsslingan ska vara en 12 km lång promenad och det kändes väl alldeles lagom och kul att få gå på nya vägar. Tanke och handling blev ett och idag gav vi oss ut för att följa såna här skyltar.

Tosca började ganska raskt med att hitta ytterligare en fingervante. Vad är det med folk här i trakten? Slänger vantar omkring sej överallt?!

Vi passerade ett övningsfält med fälttävlanshinder och min "hästtarm" drog ordentligt, kan jag tala om. WOW!

Annars kan jag väl inte säga att första delen av Bredsandsslingan var så imponerande, precis. Kilometer efter kilometer längs en asfalterad gång/cykelväg. Men trots det... det VAR trevligt att gå på barmark. Och många härliga dofter, såklart, när marken tinar fram.

 Vattentorn på avstånd.

Här hade vi kommit till orienteringsklubbens stuga och äntligen slapp vi asfalten och gick ut i ett lerigt/isigt/snöigt elljusspår istället. Jaja.. vad gör man inte?! Nya vägar ÄR roliga vägar, så det så.

 Knasfian Tosca:
- Åh, kolla matte! Snö! Jag måste rulla mej!!!!

Fast rulla... tja.. som vanligt gled hon bara omkring lite.

Vilda grisar har de här i skogarna. OJ! Vad de bökar! Spännande dofter, tyckte Tosca. Inte så mycket just i "böket" men spåren runtomkring kunde vi gärna ha följt... tyckte HON, alltså. Inte jag.

Nästan snöfri väg intill en hage. Lite längre fram fanns ett "utomhusklassrum", som Enköpings kommun hade bekostat, enligt en skylt intill. Fint.

 Vi började närma oss slutet...

 ... så vi (dvs jag) slog oss (mej) ner på en stubbe och tog fram lite smörgås och blåbärssoppa. Kände mej som den värsta Vasaloppsåkare. Eller inte. Såklart fick damen smaka lite macka.

 Underbar uppsyn på damen ifråga!

 - Jag kan ta en tugga, jodå! 

 Alldeles intill min fot såg jag årets första nyckelpiga!!! Ett vårtecken, så härligt.

 Och knäppfian hittade lite snö som hon kunde ligga på.

 Sista avtagsskylten mot Bredsand.

 En liten spång. Kul!

Och vips! Så var vi framme vid vår stuga. Det är den som syns här. Och vår bil intill.

12 km skulle det vara, men min app i telefonen, Endomondo, sa att vi gått nästan 16 km. Strunt samma. Det var skönt att komma ut!

Kommentarer

 1. Vilken fin promenad, tack för att du tog oss med! Ser härligt ut med blå himmel och barmark - med lite snöfläckar till Tosca och en liten nyckelpiga till matte.

  Fin påskhelg - mycket bättre än att jobba två dygn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du alldeles rätt i, bättre än att jobba två dygn. Går miste om en del storhelgstillägg, men någon annan blev väl glad som fick chansen att tjäna extra pengar. Jag klarar mej ändå. Och har en helt underbar helg!

   Radera
 2. Fina bilder från slingan i Bredsand och Tosca kände sig som hemma och hjälpte till att hålla rent, ser jag.

  Nyckelpigan var ett fint vårtecken, du!

  Ingen dålig långtur fick ni er även om skidorna fick stå.... haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturupplevelserna uteblev kanske... att gå längs asfaltväg var väl inte vad jag hade trott att Upplandsleden skulle innebära i så stor utsträckning, men det var ändå roligt och härligt att traska längs helt nya vägar! Och skidor... nej, vet du vad. Blåbärssoppan gick ner ändå *S*

   Nyckelpigan var så oväntad. Och välkommen!

   Radera

Skicka en kommentar