Så blev det fredag

Men först denna bild från igårkväll, då jag efter Cecilias påminnelse om att jag ju faktiskt sytt ett regntäcke till Tosca, faktiskt kom ihåg att ta på henne det. Ordentliga reflexpasspoaler har det, men annars är jag inte helt hundraprocentigt nöjd med det. Det känns lite stort i halsen och glider litegrann bakåt ibland. Beror nog på att "magremmen" från bringan är för lång. Nåja, det fungerar ok ändå.

Idag på morgonen hade det mesta av snön regnat bort. Vi gick en bit längs Ljungan innan jag åkte iväg till möte på jobbet. Ett möte som var ovanligt konstruktivt. Så bra.

Efter mötet åkte vi ut till Arken för att köpa gummitutor till Tosca skadade tass. De var slut. Men Tosca inventerade butiken och jag hittade en kon till rallylydnaden (vi behöver en lite större). När vi skulle betala klev Tosca upp med tassarna på disken för att kolla om man möjligen kunde få lite godis av säljaren där... det kunde man, men hon var inte tillräckligt snabb, så Tosca försåg sej själv direkt ur den där lilla gröna hinken.

Snabbt som blixten liksom sööööög hon in en kycklingrulle mellan framtänderna och strax stack bara ett par centimeter ut, rakt framåt som en cigarrettfimp, ungefär. Säljaren skrattade bara och bjöd på tugget, kunderna runtomkring tyckte att hon var supercharmig och skrattade gott, de också. Tosca själv var mycket nöjd, lade rullen på golvet och tuggade i sej den på ingen tid alls.

Jag tyckte det var lite, lite pinsamt, men så länge Tosca är nöjd är väl jag också det, då *S*

En våning upp håller Vettris till. Där hade de gummitutor. Och mera GOOOOODIS! Kära nån, vilket charmtroll till hund jag har. På vägen till Vettris, man får gå ut och sen in genom nästa dörr, mötte vi en dam som bara log och skrattade och klappade... för "hon är ju så charmig, den här"... jo... Och sen charmade hon alltså personalen hos Vettris också. Ingen vill liksom tro att hon bantar *ler*

Vägde henne på deras våg. Idag var hon torr och enligt den vågen är vikten 31 kg nu. Jaja, ett par-tre kilon till, så är vi "hemma".

En liten promenad vid Ungdomsfältet på vägen hem. Blött och isigt. Sundsvallsbron i bakgrunden. Det kostar 9 kr i broavgift att åka över den. När vi kom hem hade vi fått räkningen från Norge, där de har vägtullar i massor. 289 kronor hade vi passerat såna tullar för under vår lilla resa dit och hem i slutet på augusti. Det var lite mindre än vi hade väntat oss, så det kändes ändå lite skönt. När vi var där kändes det som om vi körde igenom betalstationer "hela" tiden!

Kommentarer

 1. Det var bra jobbat, Tosca! Självklart är godis till för att ätas - vad ska man annars ha det till? Vilken tur att reaktionen blev positiv - även från försäljaren - det är ju inte varje dag som snatteri belönas. Fast - ändå ingen mening att polisanmäla, Tosca skulle säkert charma poliserna oxå ;-) Lite extrakilon ger bara matte lite mer att älska - sådetså.

  Nu ser det ut som om ni har fått "skånsk vinter" däruppe. Vi avundas er inte... Bra med regnkappa då!

  Sundsvallsbron är fin att se på - och alldeles säkert en dyrbar historia. Det är väl dock ganska udda att ta ut broavgift i Sverige? Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Skånsk vinter är vad det är och jag tycker att det är BRA. Varje snöflinga som smälter bort är en snöflinga mindre att skotta undan. Utmärkt i mina ögon.

   Rackarhund till charmknutte är vad hon är.... tur att vi inte shoppar särskilt ofta. Hon ska inte få följa med nån fler gång!! *S* Men nu var det ju nödvändigt, eftersom hon skulle prova "skor".

   Radera
  2. Och angående bron, så nej... broavgifter är inte vanligt i Sverige. Först ska vi betala fruktansvärt stora (skatte)pengar för att bygga denna skapelse, sen ska det kosta att använda den också?! Nix, vi kör runt, vi. Aldrig att vi sponsrar detta skrytbygge något mera!

   Radera
 2. Aha, det är det det hänger på: snattat godis = underbart gott godis! (Även grönmögliga benrester...)

  Täcket kommer jag ihåg - ser så fint ut och någon tjockis är hon inte alls, den lilla tjuven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men inte kan hon bli tjock av gamla mögliga ben? Och som tur är så shoppar jag inte ofta på Arken och såna ställen och inte heller får hon följa med alla gånger. Nu var det för att hon skulle behöva prova storleken på de där gummitutorna. Nä... hon är nog extremt lättfödd, bara... billig i drift *S* Och jo. Hon är i mulligaste laget, det är hon. Precis som sin människa! *S*

   Radera

Skicka en kommentar