Roligt och sorgligt


Dagen började på ett roligt sätt, fick meddelande om en ny vinst på FB. Denna gång är det ett paraply som jag föräras med, något som behövts de senaste dagarna här i sundsvallstrakten. Fy tusan! vad det har regnat och stormat! Bilden har jag snott från tävlingssidan. Senare på dagen vann jag en pocketbok och två biobiljetter också. Helt galet, vilken tur jag har!

Tosca tycker också att HON har tur! För nu börjar slaktsäsongen i våra skogar och detta är höstens första älgbensfynd av den färskare sorten. Suck. Det blev Koppel På, för jag orkade inte diskutera allt hon kunde tänkas hitta.

När vi kom hem från skogen tränade vi lite rally. Sändande till kon är ett av momenten i mästarklass. Tillika ett av de moment som Tosca har svårast att förstå. Igår kändes det lite som om hon började fatta vad det är jag vill, alltså att hon ska springa fram och ställa sej vid konen. Hur svårt kan det vara? Jo, jättesvårt! Ibland misströstar jag lite och tänker att jag nog aldrig kommer att lyckas förklara vad jag vill... men jo, det är klart att polletten kommer att trilla ner. Nån gång.

Dagens sorgligaste. Åkte ut till klubben på kvällskvisten. Skulle hämta igen några grejor efter söndagens tävling och gå en sväng i skogen. Men nej... det gick helt enkelt inte. ALLT är förstört. Skogen är skövlad, vägarna sönderkörda.

Uppe på berget här skymtar en grävmaskin.

Detta är en före detta liten gräsbevuxen stig. Alltså, jag gråter. Våra fina, fina promenadvägar runt vår fina, fina klubb... det är inte bara sorgligt, det är bedrövligt.

Och det här var en "väg", men även den var helt gräsbevuxen och man skymtade bara hjulspåren. Runtomkring var det skog... uppe till vänster låg en gång i tiden vår tävlingssökruta för lägre och högre klass. Nu finns precis ingenting kvar och det ska byggas sommarstugor. HUR kunde det bli såhär??? Jag vill inte.

Kommentarer

  1. Oj vad du vinner. Turgumma! Men, liiiite snålt att inte låta prinsessan knapra på sina fynd, doften i skägget efter ett par dagar kan få en att svimma.

    Alldeles förfärligt ser det ut där på era forna promenadstigar :-( Hur tänker stadsplanerarna egentligen?!

    SvaraRadera
  2. Grattis IGEN och IGEN, då! 🙌 Skulle du bli av med jobbet kan du satsa på detta på heltid - för er själva eller mot ersättning åt andra...

    Tosca skulle nog bra gärna ha ett eget knotehus hemma i trädgården, mycket snart skulle det bli ett palats eller rentav en hel stad...😂

    Skicka ut till kon lärde sig Embla med targetstickan, mycket behändigt att ha den där vid konen (och förstås träna bort den när hon kunde kommandot) men med Kalle skulle det nog inte gå så lätt... 😯

    SvaraRadera
  3. Och ja... fy för förstörelsen. Förstår verkligen hur ledsen du är. 😩

    SvaraRadera

Skicka en kommentar