Fredag

Skogspromenad på förmiddagen. Solen sken men inte mer än 13 grader varmt. Det är verkligen höst, antingen jag vill det eller inte.

Fortsatte sedan hemma i köket. Bakning på schemat idag. Ett par sorters bröd blev det och så ytterligare en paj. Fast pajen blev inte så god som jag trodde att den skulle bli. Så det var första och enda gången jag bakar en sån, tror jag.

Under tiden som jag höll mej sysselsatt i köket låg Tosca ute i trädgården, bakom en vinbärsbuske och såg enbart trött ut. När jag tog in henne lade hon sej på soffan med tungan lite ute och fortsatte vila. Hmm..? Visserligen brukar hon såklart inte flänga runt när hon är hemma, men hon såg verkligen trött ut. Klippte klorna och fixade lite med henne och sen var det dags att promenera lite igen. Hon var helt med på noterna och som vanligt ute i skogen, men när vi kommit hem och hon så småningom fått sej lite middag började hon steppa runt och ville, ville, ville gå ut. Jag tyckte att hon skulle vara inne, för grannen håller på att bygga ställning för att måla garaget och hon för ett sånt hiskeligt liv, Tosca. Skäller och skäller på dem och det är säkert inte särskilt poppis...

Efter en stund började hon hulka och må riktigt illa och så kom det upp lite skum och gegga. Och så lite mer skum och gegga. Och sen kom hela middagen i två stora högar. Blärk. Stackars Tosca!

Läste lite extra om Milbemax, avmaskningsmedlet hon fick igår, och så här står det:

Biverkningar

I mycket sällsynta fall har följande tecken observerats hos hundar efter administrering av det veterinärmedicinska läkemedlet: systemiska tecken (såsom slöhet), neurologiska tecken (såsom muskelryckningar och ataxi) och/eller gastrointestinala tecken (såsom kräkningar, diarré, aptitlöshet och dregling).

Jaha, då är hon väl en av de som i "mycket sällsynta fall" mår illa. Men att kräkas är ju inte direkt farligt, värre vore det om hon låg här med muskelryckningar och sånt... Undrar om man ska rapportera biverkningar nånstans???

Just nu ligger hon på soffan och ser ganska okej ut. Hoppas att det inte blir nåt mer än såhär. Lill-gumman...

Kommentarer

 1. Men stackars liten! Hoppas det går över snabbt. Förstår att hönsmatte blir orolig - hälsar annan hönsmatte ;-)

  Härligt gott låter allt som du fixar i köket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså... jag har ju hittat världens gulligaste veterinär, iallafall. Sedan jag skrivit om det här på FB igårkväll hörde hans fru (vi har tränat en del rally tillsammans och så) av sej och undrade hur det gick och om Tosca möjligen ätit grisöra eller nåt? Och så skrev hon "undrar min man". Blev nästan rörd över att de läser och håller koll och bryr sej!!!

   Idag på morgonen verkar det lugnt och även natten har varit helt som vanligt. Hoppas och tror att det gått över igen!

   Radera
 2. Åh! Du har också hittat en "Herriot"! Visst känns det fint med omtanke! Grisöron är farliga at ge, hu, vad kan ställa till men det brukar ju inte Tosca få, men oj som hon kan fynda i skog och mark, sakletaren...
  Fast det var nog maskmedicinen. Har aldrig provat Milbemax och nu tänker jag inte göra det heller. Tosca är en prinsessa hon, rediga pinnar och ilandflutna presenningar ska re va. Inga påhittigheter!

  Skönt att hon mår bättre nu, så att hon kan tugga lite goa pinnar igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, grisöron ger jag aldrig och hon vill överhuvudtaget inte ha något att tugga på längre, förutom pinnar. Hon har fått nåt tugg som vinst på tävlingar och sånt, men hon tar det bara i munnen och vill sen gräva ner det nånstans. Sån är hon! Sen grävde hon upp ett gammalt, äckligt ur nån rabatt och gav till Vida sist hon var här(!) Luktade inte gott och var säkerligen inte nyttigt att äta heller.

   Jag ska inte heller ge Milbemax fler gånger, tror jag. Det finns ju andra preparat, om det skulle behövas, men frågan är om den aktiva substansen är densamma?? Har inte kollat.

   Radera

Skicka en kommentar