Tjong!

Ojsan! Idag blev de arga på varandra. Eller, Vida blev arg på Tosca och Tosca blev helt förstörd. Något hände just när Vida hade kommit och de hade mötts ute i trädgården. Jag hann inte se vad som hände, men av ljudet att döma blev Vida riktigt förbaskad på Tosca (som antagligen var lite för intensiv i leken eller så).

En lång stund efteråt tittade de inte ens på varandra och höll ett ordentligt "säkerhetsavstånd" *S* Men så fick de frukost och så funderade de lite en stund till innan de körde igång en inomhuslek, som syns på bilden ovan.

Och sen var allt som vanligt igen.

 Förmiddagsprommis ner till Klampen.

Fick vara koppel på, inte för att de varit osams, utan för att det var en bil på parkeringen och dessutom vill jag inte släppa de här två tillsammans var som helst. Det finns faktiskt rådjur där på ön också. Och grävlingar, helt uppenbart av spåren härförleden att döma.

Men de såg ut att trivas rätt gott i koppel också. Bara min arm som inte gillade Vidas sätt att gå i koppel... hon är en draghund, hon.

Kamerabatteriet lade av, så alla bilder utom den första, från Klampengrinden, är mobilbilder idag. Men fastän skärpan inte är på rätt ställe, så är det iallafall en blåsippa! Hurra!

Soppa till lunch och nu blir det bara en kort rastningsrunda med flickorna innan jag ska iväg på jobbet.

Kommentarer

 1. Oj! Ska Sture va' helt ensam med flickorna inatt...? Risk att han får sällskap i sängen ;-)

  Visst är det härligt med två hundar som samspelar! Dom är jättesöta tillsammans, Vida och Tosca. Även om kamratskapet kan ställas på prov emellanåt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå. Vida bor hemma på nätterna så just nu har Sture och Tosca myskväll på tur man hand 😊
   Vida kommer tillbaka imorgon, när jag har jobbat klart.

   Faktiskt första gruffet någonsin och det varade bara några sekunder. Sen var Tosca lite chockad en stund... Ingen har väl sagt åt henne på skarpen någon gång, varken två- eller fyrbent *S*

   Radera
 2. Samspelet hundar emellan är verkligen fascinerande, det är bland annat därför jag tycker att Håga'tjat-tjat'hagen är så fantastisk bra. Härligt har de det verkligen den mesta av tiden - åh, vilka kompisar de är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår absolut att du gillar Hågahagen, där hundar får umgås som hundar. Det är så spännande att se hur de fungerar ihop (särskilt när det fungerar... *S*).

   De här två är verkligen kompisar och lite måste man väl ändå få fräsa ifrån när briarden blir alltför besvärlig?! Ja, det får man.

   Radera

Skicka en kommentar