Söndag


Gossen sov gott i morse. Kände mej lite taskig som väckte honom, men simskolan börjar redan kl 08:30...

Jobbigt med frukost. Men rätt kul ändå att skiva kokta ägg med äggskäraren.

Kallt i vattnet var det också idag. Bara besvärligt, allting. Det är Alfred som "hänger på kanten" därborta och inte riktigt vill komma ner i det blöta.

Men när man väl kommit igång är det ju kul.

Idag simmade barnen för märken. 25 m på mage (bröst eller frisim) och 25 m på rygg. Ryggsim är lättast, tycker Alfred.

 Sen övade man lite dykning.

Och i omklädningsrummet tog Alfred denna selfie. Tyvärr lyckades han ställa om inställningarna lite på kameran också, så bildformatet är inte större än såhär.

Hem och käka lite våfflor och rasta Tosca.

Sen iväg till stan för att gå på bio. Popcorn är det viktigaste, hade Alfred sagt hemma igår. Och givetvis måste man få popcorn. Många!

Jättemånga popcorn är jättebra att ha, men det är lite tråkigt när de hamnar på golvet. Otur där. Vi såg den alldeles nya filmen om Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen, en välgjord animerad historia baserad på den klassiska boken. Riktigt bra gjord och med alla de välkända sångerna. Lite lagom läskig, så att Alfred måste krypa ner mellan stolarna ibland och bara kika fram lite, lite *ler*

När vi lämnat grabben hemma i Bosvedjan åkte vi till Skönsberg och traskade runt elljusspåret där. Om man går i ett elljusspår "i stan" kan man räkna med att det är fler människor ute en söndag eftermiddag. Då kan man passa på att öva lite på framförgående. Gratis "draghjälp" av folk som man släppt förbi och som promenerar en bit framför..! Utmärkt bra!
Tittar man noga så finns det lite folk längst fram på den här bilden, och Tosca går fint ut i kopplets längd och traskar på där. Man får passa på!

Jodå, det är ett par människor där framme "runt kröken" och Tosca går på så fint, så. 

Kommentarer

 1. Så duktig hon blivit på att gå före - med eller utan draghjälp ;-)

  Och en fin dag hade ni med Alfred - vilken tillgång ni är för honom! Tryggheten riktigt lyser genom bilderna - och texterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Draghjälpen behövs fortfarande, men det är bara att nöta på.

   Alfred är en go unge, som man mer än gärna umgås med. Man får sej alltid ett gott skratt och blir alltid imponerad av hans klokskaper. I sommar ska vi cykla till Fläsian och tälta där, har vi bestämt. Det blir ett äventyr!

   Radera
 2. Härligt att se den underfundige, som du är lite snål med nu för tiden.
  Han är som vanligt, klokskapen själv! Fläskfian blir ett spännande äventyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte snål. Vi träffas inte så väldigt ofta, helt enkelt. Allt är redan planerat in i minsta detalj. Vi ska stanna på macken i Kvissle och köpa mjukglass i strut och så tänker Alfred fråga Emil om han kan baka bullar åt oss. VARMA ska de vara, inte frysta för då kan vi få ont i tänderna! *S* Att jag skulle kunna baka bullar fanns inte riktigt med på Alfreds karta. Emil är hans favoritbagarkusin, helt klart.

   Radera

Skicka en kommentar