Otroligt trevlig onsdag

Tyckte att det var dags att lägga ett litet spår till Tosca. Det tyckte hon också och tuffade iväg i sedvanligt långsamt tempo. Inte precis mitt i spåret heller, men hon gjorde en liten lov och hittade första pinnen utan problem.

Att hon sen snabbt som blixten slänger in apporterna till kindtänderna och splittrar dem till flisor... ja, det är en annan historia.

Andra pinnen och slutet (här på bilden) hittade hon också. Det var ett ytterst kort spår med tätt mellan apporterna. Hon gillar ju pinnar, så det blev lite "självbelönande". Jag är helt nöjd med henne!

 På eftermiddagen tyckte jag att hon behövde lite fysisk motion också, så vi tog fram cykeln och trampade iväg med destination Oljehamnen. På vägen dit passerar man bästa hundvakternas hus. Ja, alltså, det var meningen att vi skulle passera men Tosca ville absolut stanna och hälsa på. Erik var ju ute och höll på att svetsa nåt. Då bara måste man säga hej!

När hon hade gjort det, sagt hej, sprang hon ett varv runt huset och kollade läget och sen skuttade hon raskt in i bilen som stod där med öppen baklucka.

- Du kan trampa vidare själv, du matte, tyckte Tosca och menade att hon kunde stanna kvar där hon var. Trivs gott med folket här, det gör hon verkligen! Det känns så skönt att veta det, om jag behöver lämna henne nån gång. Och att Erik och Inger tycker om henne råder det ingen som helst tvekan om.

 Framme vid oljehamnen fick Tosca gå lös och ledig en stund.

 Lite fotbad och pinnar.

 Härligt, men ganska svalt väder idag också.

När vi kom hem och jag ställde undan cykeln i garaget, fyndade Sakletar-Tosca en tvättsvamp. Det är inte den vi använde igår, för den slängde jag. Men nu fick jag en till att kasta bort. Hon är fenomenal på att hitta grejor, den här damen.

Kvällen har jag ägnat åt lite påskmatsförberedelser, som att griljera en skinka, koka ägg och steka köttbullar. Vi ämnar att dra iväg ett par dagar och då är det skönt att ha saker och ting färdiga i förväg.

Kommentarer

 1. Haha, ja en likadan baklucka som ni har, väldigt hemma! Skönt att hon trivs så, Fynderskan!

  Hon är fortfarande påskfin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... nej, inte precis likadan baklucka. Erik har en 945 årsmodell -92. Vår är ju liiiiiiiiite nyare. Och inte ALLS lika kul att hoppa in i, om man frågar Tosca. Jag får säga till henne åtminstone tre gånger innan hon hoppar in i vår bil. Står bara och trampar och vill inte riktigt. Jag vet inte om det hänt nåt (att hon halkat eller så) eller om det bara är att den är lite högre, vår bil. Hon gillar inte att hoppa in iallafall. Åka i den är helt okej.

   Det är väldigt skönt att ha dessa människor, som tycker så mycket om Tosca. Och hon om dem.

   Radera
 2. Ja, det var en fin dag!

  Nu önskar vi er en riktigt GLAD PÅSK! Anar att ni firar i Mellansjö?! Hoppas ni får lite sol och sköna dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite firar vi i Mellansjö, men påskafton ska jag jobba igen. Önskar er en jättefin helg, ta ett extra dopp i poolen för mej!

   Radera

Skicka en kommentar