Trist... och kul!

Försökte hitta på några "nya" vägar att gå idag. Är så trött på de gamla vanliga. Provade rid- och vandringsleden bort mot Ovansjö. Lerigt som bara den från början ("kul" med en pälsig hund, not) och sen blev det is, bara is. Så vi fick vända ganska snart. Trist.

Provade en annan avstickarväg, där man kunde balansera fram på kanterna iallafall, men den tog slut strax efter den där masten, så det var ingen bra idé heller. Äsch.

 Men jag är en get, tyckte Tosca och klättrade upp på en sten *S*


Lagade mat, bakade en Tosca-kaka och satte en bröddeg. Medan den jäste tog vi oss en ny promenad i hemmaskogen. Bitvis väldigt isigt där också. Sen delade jag degen på mitten och gjorde en limpa med havregryn på toppen av den ena halvan. Den andra halvan blev till femton bullar med vallmofrön på. Lite kul med två sorter, nästan, av samma deg. Goda blev de, bullarna. Provsmakade ett par stycken till kvällsfikat.

Efter helgens bravader känner jag mej av naturliga skäl väldigt inspirerad och kikar fram mot nästa klass redan nu. Ja, det är kanske att ta ut saker och ting i förskott, men jag har en förhoppning om att vi ska fixa två kvalificerande resultat till i fortsättningsklassen under maj månad. Och sen är det ju avancerad som gäller... och därmed nya moment och även högerhandling. Spännande. Svårt. Lika bra att börja öva!

Sagt och gjort. Skylten ovan kändes som om den skulle kunna bli riktigt besvärlig. Hunden ska vända utåt ena hållet och föraren åt det motsatta hållet och så ska man fortsätta gå åt andra hållet... visst verkar det svåååååårt?!

Jag och Tosca ställde upp oss på den lilla minimala ytan vi har hemma i vardagsrummet, tar ett par steg (det är vad man får plats med) och jag visar henne med handen och hon bara snurrar runt och för min egen del gäller det bara att komma ihåg åt vilket håll jag själv ska snurra. Vi provade några gånger och det var inga som helst problem.

Igen då. Vilken vovve!!!

Kommentarer

 1. Det du bakar blir alltid så fint! Tror säkert att det gott och bra dessutom.

  Halkvägen får du återvända till när våren gjort sitt avfrostningsjobb. Nog är det så att man ibland blir sååå less på de vanliga stigarna och vill upptäcka nya ställen. Därför har Håga varit en sån omväxling för mig men vi har ju varit där några gånger nu........ :O

  Förvånar mig inte det minsta att Tosca fattade galoppen omedelbart bums - blir spännande med fortsättningskarriären.

  Så fin hon är som stenget, förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligare att gå på "nya" vägar. Både för två- och fyrbenta. Särskilt om man måste gå med koppel.
   Håga verkar ju vara ett av paradisen på jorden, där ska ni fortsätta att umgås och vara!

   Spännande var ordet.

   Radera
 2. Klart Tosca hajar - omedelbart! Vi ska bilda fan-club :-)

  Isigt ser det ut, men nu är det inte långt kvar tills våren har fått fäste. Så, träna på inomhus bara så länge isen ligger och leran dominerar- det låter som om försommaren kommer att innebära nya utmaningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tosca HAR en Fan club!! På facebook. Uppfödaren till min allra, allra första briard (90-talet pratar vi då...) blev helt till sej när hon träffade Tosca första gången. Tyckte absolut att hon borde ha en valpkull och bildade Tosca Fan Club på FB(!). Hon är helt galen... *S*

   Just på den bilden gick det ju att ta sej fram, trots lite is, det var myyyyycket värre på andra ställen. Usch å fy, så trist. Men snart blir det barmark och enklare, allting.

   Radera

Skicka en kommentar