Lo på väg till Mellansjö

Då det kommit massor med snö och temperaturen kryper stadigt neråt bestämde vi oss för att åka till Mellansjö idag, för om det blivit strömavbrott (med tanke på hur det blåst också) så kanske inte luftvärmepumpen gick... och då blir det snabbt kallt i huset.

På vägen dit sprang ett djur över vägen. Det tog en liten stund innan vi fattade vad det var, för ingen av oss har sett ett lodjur förut. Men nu har vi!

Inte hann jag väl få fram kameran och fota nåt, så jag har lånat den här bilden HÄR.

Kallt är det, Ida fryser om tassarna. Och dagsljuset tar slut fort. Här är vi ute på en kort liten prommis vid 14-tiden. Solen är på väg ner.

Vi njuter lite av första advent. Äter Janssons frestelse, dricker julmust. Och senare blir det glögg och pepparkaka också. Mys, mys!

 Har kammat lite på vovven idag.

En gammal adventsljusstake står nu i köksfönstret i Mellansjö. Nästan ingen bor i hela den lilla byn nuförtiden, så ingen ser. Men det känns bra iallafall, att den står där och lyser.

Kommentarer

  1. Häftigt att få se ett lodjur! Det hör inte till vanligheterna. Allt det vilda är otroligt spännande! Tur för er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är fortfarande lite "uppspelta", faktiskt.
      Hoppas att allt går framåt, som det ska, hos er!

      Radera
  2. Gammal eller ny den lyser så fint! Var det möjligen i ert Mellansjö som Barbro Börjesson var och hjälpte till med en bilgalen hund i veckan?? Tre familjer finns det där sa man!
    Här finns två hundar som behöver kammas... hår överallt har vi!
    Synd att du inte hann fota lon... men de är ju rätt så skygga!
    Kram och kli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det var inte vårt Mellansjö, men det finns ju fler små orter med det namnet.

      Nog hade det varit häftigt med en egen lo-bild, om än så suddig och dålig, men nu hann jag som sagt var inte med mej.

      Ha en bra vecka!

      Radera
  3. Spännande att få se ett lodjur. Vi mötte en räv på en av våra promenader, den gick så fint vid vägkanten, men vände helt om när den fick syn på oss. Går visserligen inte att jämföra med vad ni såg, men det var ändå något vilt djur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rävar är också fina djur, åtminstone så länge de inte drabbats av skabb, de stackarna. Det är roligt när man får se de vilda!

      Radera
  4. Åh, trodde först att du själv tagit bilden på lodjuret! Nåja, du fick SE det i alla fall - härligt! Fin ljusstake i fönstret, här bor någon, rätt ofta i alla fall.

    Ida ser så fin ut där med sin välkammade päls. Kallt är det här med med minus 18 grader och nu får det räcka med kyla tycker jag, men väderprognosen säger annorlunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag skrev till Bibbi här ovan... det hade verkligen varit häftigt med en egen bild av djuret, även om den hade blivit mycket sämre än den här. Men att ha den på näthinnan och i minnet är inte det sämst heller!

      Vacker är hon, fina Ida, även om vi kanske inte är igenom precis hela pälsen överallt. Skägget är kvar, till exempel, och lite på benen, där hon var blöt så det inte gick så bra. Men stora delar är tovfritt iallafall. Kanske blir det ett julbad vad det lider. Eller inte. Vi får se.

      Kylan ställer till det lite. Vi vet ju inte var vi måste bo nånstans! Hemma är det jobb och bilservice och lite av varje... men i Mellansjö behöver vi elda och hålla varmt! Känner mej lite splittrad, minsann.

      Ha det gott!

      Radera
  5. Så häftigt att få se ett Lo djur , härlig bild på söta Ida där i snön kan tänka att massor av snöbollar fastnat där i pälsen, det gör det på mina även om de inte har hälften så mycket päls som Ida.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det fastnar ingen snö alls i nån päls när det är så förbaskat kallt. Det är ju positivt... om man nu vill hitta nåt som är bra med kyla. Ligger det kring nollan, däremot, då har jag en snöboll till hund!

      Radera

Skicka en kommentar