Söndag

 Vi trotsade alla skyltar på förmiddagen och gav oss ut på den "farliga vägen".

 Tosca kollade in vägbommen som, vad jag vet, inte varit använd på många, många år.

 Skogsfågelbajs. Visste inte att de hade såna här toaletter?

 Tosca kollade in den "litegrann från ovan".

 Sånt där härligt väder igen! Flera plusgrader, faktiskt.

 Till och med ett grustag kan vara vackert, om man kamouflerar det lite med en massa snö.

 Go' och gla'

När vi gått kilometrar längs den där vägen och Tosca bara traskat på, så skuttade hon plötsligt ut över plogkanten, rätt ut i periferin och försvann ett par minuter. Sen kom hon tillbaka, överlycklig med sitt fynd av nya tänder att ha i reserv. Alltid bra att ha, eller hur?! *S*

Lunch på altanen idag också. Fläskfilé med ugnsrostade rotsaker, sallad och lite chilibearnaise. Hur gott som helst, kan jag tala om!

Tosca fick ett liggunderlag, hon också. Efter viss tvekan bestämde hon sej för att godkänna det *ler*

Efter lunch tog vi oss en skidtur på 3½ kilometer. Tosca ville inte ens trava framför mej (även om hon gör det på bilden, men det beror på att det står en husse där med kameran i högsta hugg). Nej, hon ville bara gå bredvid mej, snyggt och prydligt på vänster sida och absolut inte i någon högre hastighet än den jag höll (dvs låg... *S*). Det blir lätt lite trassligt och besvärligt med linan, hade varit så bra om hon ville gå framför och hålla den lite lagom sträckt iallafall... men som sagt... nej. En gång drattade jag på rumpan. Tjong, hela min kroppstyngd rakt ner på ena skinkan. Den klarade sej väl rätt bra, skinkan alltså, men smällen fortplantade sej genom hela ryggen, mellan skulderbladen och upp i nacken. Kändes inte så bra alls, faktiskt. Men men, är man klantig så får man skylla sej själv. Det går väl över, det onda.

Och sedan, ja sedan packade vi ihop och åkte hem. Nästan framme i Sundsvall hade polisen blåskontroll. Bra, för många var på väg hem från sportlovsfirande i fjällen och jag anar att de hittade en och annan som faktiskt inte var helt nykter. I vår bil var vi dock det *S* Och Tosca skällde som en galning på den lilla kvinnliga polisen med rödmålade naglar. Jaja, man får inte böter för det, men det är en aning irriterande med hundar som inte är tysta i bilen.

Kommentarer

 1. Vilka underbara dagar ni ar haft och så fiiiina bilder på rastafarin!
  Tur att hon hittade extragaddar, så som hon använder sina egna...

  Skidföre var det också men synd att du föll så att ryggen for illa, hoppas det går över fort.
  Kanske Tosca kan lära sig "före!" och, kom jag på, med rullkoppel, som jag hade på Embla några gånger. Det gick bättre än trasslet som blir vid sidan (men i trasslade ändå....).

  Vilken TUR att ni inte fick böter! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen tur, eftersom jag nästan är alkoholist. Eller hur det nu var *S*

   Vi jobbar på "före" - framförgående, men det är ju inte riktigt samma sak. Jaja, nu är det väl snart vår och vi "behöver" inte åka skidor mer! *S*

   Radera
 2. Nej men - usch! Håll dig nu i lite vila så rygg & rumpa hinner hämta sig.

  Bra med trafikkontroller, det är nog alldeles för många därute som inte borde sitta bakom ratten.

  Också tänderna... Haha! Här behöver vi dom inte, Flisa har nästan dubbel uppsättning just nu - dom nya kommer liksom i en ny rad och mjölktänderna hänger kvar. Dom används fortfarande flitigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det är bra att de kollar nykterheten! Folk ska hålla sej hemma om de inte är nyktra.

   Det ordnar sej med Flisa-tänderna, ska du se. Och så småningom slutar hon faktiskt bitas, fast man nästan inte tror det.

   Radera

Skicka en kommentar