"Underhållning" var det, ja...

Sötaste Slö-Högen hade ingen lust att kliva upp alls idag. Inte överhuvudtaget ville hon det. Hon var varken kissnödig eller hungrig och kunde därmed ligga kvar till nån annan dag, verkade hon tycka. Så småningom, långt fram på förmiddagen, kom hon på andra tankar och masade sej upp ur bädden.

Vi begav oss till skogs och eftersom det var +6 grader igår och ett par minus idag hade allt frusit till isbanor. Inte så himla kul att försöka ta sej fram. Så... lite, lite tidigare än jag egentligen tyckte var lämpligt, kopplade jag loss Tosca. Detta för att både hon och jag lättare skulle kunna välja vår egen väg, då det var så halt.

Och jodå, hon valde visst väg. Bakåt! För vi hade ju just passerat den där älgslaktplatsen, där man dukat upp BUFFÉ för alla hungriga hundar av Toscas kaliber. Suck.

Kanske var det både dumt och naivt av mej att tro att Tosca skulle ha lust att lämna allt detta i skogen??! Det ville hon såklart inte och jag fick traska ut en bra bit för att hämta henne. Det ville hon inte heller, så då fick vi diskutera en stund. En sån där mattehumörsänkande diskussion hade vi..

Koppel på en stund och så släppte jag loss igen. Swosch! In i skogen på sidan och där fanns det ju mer av "matvarorna". Tosca blev kvar både länge och väl och mitt humör steg väl inte precis... så småningom kom hon springande och här på bilden har hon just tappat godsakerna.

 Helst ville hon bara ligga och tugga. Och tugga, Och tugga.

Min plan var att GÅ. Ganska långt i det fina vädret. Blev inte mycket av med det. Vi kom drygt tre kilometer på en timme... Inget högt tempo, precis.

Hur gott som helst! tyckte Tosca.

Efter lunch riggade jag lite noseworkövningar åt damen. Några burkar, som jag flyttade om ett par gånger. Hon var duktig. Sen hade jag satt ett par pluppar i badrummet, som inte heller var några problem. Men usch och fy och huuuuu! när jag hade satt två pluppar i källartrappan. Den tycker hon inte alls om och kastade sej som vanligt handlöst uppför och ville bara därifrån - inte blev det nåt sök av det! Såklart. Borde jag kunnat räkna ut med lilltån, men jag hade nån sorts tanke om att sökarbetet skulle bromsa henne och att hon skulle tycka att det var så kul att det var ok att jobba i trappan. Det kunde jag helt enkelt glömma...

Till sist gick vi ut på altanen, där jag också placerat två pluppar. Den ena hittade hon och den andra gick hon helt sonika förbi flera gånger, så då lade jag ner projektet där och avslutade. Jag är inte alldeles på topp själv idag, trött efter att ha sovit dåligt och känner mej på lite visset humör, bara... helt utan orsak. Inte så fiffigt att köra igång hundträning då, kanske.

Kommentarer

 1. Tonåringar behöver sova bort förmiddagarna. Och det är väl ungefär där Tosca befinner sig?!

  Mattehumörsänkande diskussioner biter i allmänhet inte på en prinsessa... Vilken kunglighet skulle lyssna på matte när buffén är framdukad? ;-)

  Och så då källartrappor...läskiga! Bättre att träna en annan dag, när humöret är på topp. Vila och mys tillsammans istället!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Prinsessan blir enbart förnärmad och inte ett endaste dugg mera följsam eller hörsam eller nåt annat som mattemänniskan på sämre humör tycker ska bli resultatet av såna diskussioner. Så det är väldigt sällan som jag diskuterar med Prinsessan. Lönlöst, liksom.

   Och nej, källartrappan var verkligen en korkad idé och nu har jag också sovit några extra timmar. Känner mej så trött att det är på gränsen till sjuk, men hoppas att det går till sej tills imorgon.

   Radera
 2. Hoppas att du mår bättre idag, både till kropp och humör! :)
  Trots diskussionsproblemen blev det väldigt fina bilder. På bilden efter morgontröttisen lyser solen med sina guldstrålar på den förträffliga fyndplatsen: guld åt Guldet! Härlig är också bilden där hon "tuggar och tuggar" med trotsig blick på sin allt surare matte, haha!
  Tänk att hon inte gillar källartrappan - blir ju perfekt att träna i såna liknade framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kroppen är inte på min sida just nu, trots (eller kanske just därför) att jag försökt vila och sova lite extra. Ligga är ju inte min starka sida, så nu protesterar ryggen också.

   Soligt och fint var det igår och jag hade verkligen sett fram emot en Riktig promenad och så blev det bara blaha. Jaja. Så kan det vara.

   Funderade på trappor igår. Vi har ju i Mellansjö också, som hon inte går i frivilligt. Kanske jag kan sätta en doft bara något trappsteg upp och bygga därifrån... att det blir trevligt och inte såååå läskigt?!

   Radera

Skicka en kommentar