Ny vecka

Måndag och ny vecka. Jag har äntligen fållat upp en jobbartröja åt Monica, som jobbar här, så jag åker dit lagom till vattengympan och tar mej några "skutt i bassängen". Himla härligt och jättekul!

Eftermiddagsrunda i Skönsbergsspåret. Den här människan pratade med Tosca och ååååh! vad otroligt jättekul det var då!!! tyckte Tosca och långt efter att han gått förbi oss gjorde hon små studsiga lekinviter och småmorrade lite långt ner i halsen. Alltså, hon är ju för söt! *S*

 Fröken Briard inspekterar spårsläden.

Såna här skidspår... och sen mycket, mycket värre. I stil med rodelbanor... bara is. Och uppförsbackar och nerförsbackar. Här skulle jag INTE ge mej till att åka skidor. Skulle aldrig klara mej varken uppför eller nerför på isen och dessutom slå mej fördärvad när jag ramlar... för det gör jag ju, såklart.

Lite längre fram mötte vi en sheltiehane, som jag trodde var en liten collie. Men med sina 18 kilo var han en bamsestor sheltie, minsann. Jättesnäll, precis som Tosca och hade vi inte varit där vi var, med risk för massor med folk och hundar, så hade jag gärna släppt lös Tosca för en lekstund. Nu blev det tyvärr inte så. Men, något intressant hände. Hundarna snokade runt i varandras rumpor, på hundars vis. Och grabben var synnerligen intresserad av Toscas uppenbarligen väldoftande stjärt och hon lät honom mer än gärna nosa där. Lyfte till o med lite på ena bakbenet för att han skulle komma åt lite bättre...

... men sen tappade han intresset och gick och kissade lite istället. Men möjligen, kanske, kanske att det är ett löp på gång??? Vore ju på tiden, minst sagt.

För nu. Nu har jag faktiskt varit och köpt mej ett par skidor. Om det är en djungel???? Jo. Men på XXLSport blir man alltid så trevligt bemött, får hur bra hjälp som helst och det känns aldrig som om det försöker lura mej.

Så efter en stund tillsammans med en kille med irländsk setter, som han både jagade och åkte skidor med, så hade jag fått mej både skidor, stavar och pjäxor. Kanske borde jag ha hjälm också?? *S* Och skidorna ska förstås vallas efter konstens alla regler, så de är inte färdiga förrän på torsdag. Men resten fick jag med mej hem och betala fick jag göra också, så då är det bara att hämta dem på torsdag.

Kvällen ägnades åt pälstvätt med efterföljande föning och borstning och sånt, så nu är vovven vacker som en dag igen.

Och till middag blev det potatiskakor i muffinsform tillsammans med kyckling. Det där som vi skulle ätit i lördags i Mellansjö, men då vi inte hade nån potatis där och det fick bli makaroner istället. Men det smakade utomförtäffligt jättegott idag!

Kommentarer

 1. Åh, nu blir det spännande att läsa fortsättningen - heja, heja! En isprinsessa & en (skånsk) snödrottning... Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, spännande är nog milt uttryckt... *S* Men just här omkring finns ingenstans alls att åka nu. Det är alldeles för isigt och hårt och eländigt.

   Radera
 2. Kul att du hittade skidor! Hoppas de blir bra och används mycket. Glöm inte att spänna fast huvudkudden runt baken, bara!  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja... just nu är förutsättningarna för skidåkning inte optimala, men om det blir mer snö, eller när det blir snö nästa säsong... ja, då är jag beredd!

   Radera

Skicka en kommentar