En Alfred-dag

Världen är allt bra mycket fawnfärgad just nu. Och den fawnfärgade själv väldigt urblekt i färgen. Hoppas att hon får tillbaka åtminstone lite av sin varma, fina färg så småningom. Och får hon inte det så är hon superfinast i hela världen ändå.

Dessa pinnar. Alla dessa underbara, ljuvliga pinnar. Som skänker Tosca så mycket glädje och stor lycka *S*

Alfreds lillebror, ni vet han.. Lloyd. Även kallad Harry... han är sjuk. Har fått nåt som heter RS-virus (ni får googla själva) och ligger för tillfället inlagd på sjukhus. Alfred är hemma i miljön efter att ha tillbringat en del tid där när lillebror föddes alltför tidigt, så han besöker hemvant lekterapin och målar en fantastiskt tjusig tavla med motiv från sommar och semester. Samtidigt som han berättar för lekterapitanten om vad det är han har målat (allt från palmer och fåglar till båt, fiskar med mera) så inflikar han också att man inte kan åka till Turkiet just nu, för det är krig där. Man måste vänta tills det blir fred, förklarar han.

Nu är jag inte så väldigt säker på att man vill resa till just Turkiet ändå nån fler gång, med tanke på den politik som förs i landet, men nog är han klok och insatt i allt möjligt, den här gossen.

Vi tar med oss Alfred hem och här lassar han in spaghetti och köttfärssås till lunch.

Så pysslar vi lite med mina scrapbookinggrejor, stansar ut bokstäver och limmar namn på ett paket som kusin Linnea ska få i födelsedagspresent. Alfred busar med bokstäverna och bygger allehanda roliga ord, som inte alls liknar "Linnea". Sen tycker han att det måste stå ALFRED också på paketet, så att alla vet att det är från honom. Självklart, eller hur?!

Så vi stansar ut fler bokstäver och bygger roliga ord av ALFRED också. LAFRED kan man väl inte heta??? *fniss*

Här ser pojkstackaren mer eller mindre drogad ut, men han har bara slickat i sej sista smeten av kladdkakan, som vi bakade. I famnen har han en gran(!) som han sytt på min symaskin. Han ville lära sej sy och det skulle vara just en gran... så ja, okej då. Vi ritade ett granmönster, sydde och klippte och slaktade en kudde, för jag hittade ingen annan stoppning.

Mycket nöjd blev han med sin gran! *S*

Efter maten var det dags att duscha, enligt Alfred. Så han tog med sej en del köksattiraljer, som till exempel flaska, skål, visp, tratt och lite annat smått och gott och stängde in sej i badrummet. Skulle laga till en soppa, meddelade han.

Sen gjorde han slut på en schampoflaska (bara en sån där liten en, från nåt hotell). Tyvärr hamnade mycket i ögonen och det sved rejält. Stackaren.

Sen tog även varmvattnet slut och då var det väl dags att sluta duscha. Varmvattnet tar inte ens slut när jag duschar Tosca, så ni kan ju ana att han höll på en stund.

För övrigt har han också eldat i vår öppna spis, något som han gärna vill göra varje gång han kommer hit. Ibland har vi inte just nåt att elda (inga mjölkkartonger eller annat) och då blir han lite sur. Idag hade han med sej en egen kasse med pizzakartonger, som han minsann skulle elda. Och så gick han ut och hämtade lite ved också, så idag har vi varmt och skönt hos oss! *S*

När Alfred åkt hem tog Tosca och jag en ordentlig promenad. Här kom vi förbi däckfirman borta på byn. Va?! Ett spöke??? Tosca blåste upp sej och frustade lite.

- Gå och titta! sa jag, så som jag alltid säger om/när hon blir fundersam på saker och ting. Det har blivit en signal om att det inte alls är farligt, bara att gå dit och titta alltså. Så då gör hon det. Jag följde med och hon gick runt och kollade framsidan på "spöket" också, utan bekymmer. Det är en reklamgubbe för just bildäck, ifall nån undrar. Duktig, modig tjej jag har!

Kommentarer

 1. Hoppas att Lloyden tar sig igenom infektionen snabbt, nu när han har proffshjälp. Stackaren.
  Alfred är som vanligt kung i alla miljöer på samma sätt som Tosca är drottning över alla pinnar. Så duktigt ni har hanterat spöken!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han har det jobbigt nu, Lloyden. Men med god hjälp ska det väl gå bra. Idag ska Alfred umgås med farbror Anders, så då blir det väl andra aktiviteter förstås. Som att köra grävare och fyrhjulingar och sånt *S*

   Det är fint att Tosca gör som hon gör, när hon tycker att nåt är lite läskigt.

   Radera
 2. En härlig dag - med en härlig kille. Hoppas Lilleman tillfrisknar snabbt!

  Spök-träning är väl en "baggis" för isprinsessan... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är sagolik, den ungen! Han säger och gör så mycket roligt och klokt att man borde skriva en bok.

   Spöket var bara lite läskigt, först. Men när jag hade sagt att det var okej att "gå och titta", ja då gör hon ju det på direkten. Duktiga tjejen/prinsessan!

   Radera

Skicka en kommentar