Årsbästa-listorna

Svenska Briardklubben sammanställer varje år listor över de mest framgångsrika briarderna under året och nu är det klart för 2016...

Hunden här ovan, Goblinwalley Queen of Hearts - TOSCA - är nummer 1 på listan över lydnadshundar i klass 1 och 2!!!

Det är heeeelt obegripligt och svårt att ta in, även om det har varit i praktiken klart ett tag nu. Jag har lite svårt att förstå, faktiskt, att det blev på det viset när meningen inte var att vi skulle tävla överhuvudtaget?!

Men. Jag är stolt som en tupp över den fantastiska lilla hunden, som verkligen visat framtassarna på tävlingarna under hösten!

På rallylydnadslistan blev hon 16:e, vilket är riktigt bra, det med. Där räknas nämligen poängen om litegrann, så hundar i de högre klasserna får mer poäng för "samma resultat" och det är väl rätt o riktigt, men betyder att nybörjarhundar inte placerar sej så högt.

Utställning är inte riktigt vår grej (även om vi har kul där också) och det har inte blivit mer än tre officiella sådana. Totalt 3 poäng räckte till en delad 45:e, och därmed sista, plats på utställningslistan. Men vem bryr sej om sånt? Tosca är ju vackrast i världen iallafall!!

Kommentarer

 1. Vackrast i världen, smartast, snällast & gladast... Vilket team ni är! GRATTIS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag är så glad i den här hunden, helt oavsett placeringar hit och dit. Att hon är så snäll är det absolut bästa!

   Radera
 2. Såg och förstod på Fb. Tosca, Tosca - grattis!!!! Jösses, vilken hund!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kära nån, vilken hund!

   Bästa lillvovven. Goa, rara Kakan... tänk, att jag blev kompis med en sån?!!

   Radera

Skicka en kommentar