Tassarna i lådan eller Tosca In A Box

Möte på jobbet och alltså tidig prommis på Klampen igen. MYCKET "skånsk" vinter. Blött, isigt och blåsigt. Brrr.

Tosca hittar en tjock gren som sticker ut i precis lagom och tuggvänlig höjd. Den måste också hållas fast med lilla foten *ler*

När vi var på hemväg gick solen upp och det blev så vackert över vattnet.

Sen ett jobbmöte av det ganska jobbiga slaget. Men jag tycker att jag förmedlade det jag ville och fick sagt det som behövde sägas. Och ibland är det bara så att saker måste fram.

Texten ovan hittade jag på FB för några dagar sedan. Passar bra på mej.

På FB kan man hitta mycket. Jag läste om en tjej som tänkte blogga om "Månadens trick", med film, bilder, text och inlärningstips. Den här månaden är det "Två tassar i lådan" som gäller och hon beskrev mycket pedagogiskt hur man skulle klicka (eller alternativt berömma) och belöna varje litet initiativ från hundens sida gentemot lådan. Nosa på den - klick, krafsa på den - klick osv osv tills hunden möjligen då provar att ställa en tass i lådan osv osv... ja, ni fattar?!

Jag tyckte det kunde vara skoj att prova, så jag tog fram ett stycke lämpligt låda och beredde mej på en lång stunds aktivitet. Jo, pyttsan!

Tosca kilade dit, kollade om det möjligen var en nosework-låda som doftade eukalyptus nånstans. Det var det inte, så då funderade hon typ en sekund och sen ställde hon en tass i lådan(!). Eftersom jag uppenbarligen tyckte att det var en stor sensation (massor med godis och beröm, alltså) tog hon och ställde dit den andra framtassen också. Hurrarop, visslingar och vågen... ungefär... och så hade hon fattat vad hon skulle göra med lådan(!).

Vi provade ett par gånger till, flyttade lådan och så... men jodå, hon kliver i med båda tassarna och förväntar sej publikens jubel *S*

Vilken helt suveränt rolig hund jag har! Puss på nosen!

(Skickade bilden till Vickan, som genast döpte om tricket till Tosca In A Box, därav dagens rubrik).

Kommentarer

 1. Haha, Tosca In A Box! Så otroligt duktig och villig hon är att prova allt!!!

  Förstår att det var jobbigt att säga besvärliga sanningar på mötet men modigt. Du la säkert orden väl.

  Vilken vacker gryningsbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så kul att hon vill vara med och hitta på! Här hittade hon ju på alldeles själv och så blev det precis som det var tänkt *ler*

   Jag försökte formulera mej "snällt" men det är inte helt enkelt när det man säger är uppenbar kritik. Nåja. Jag är inte där för att skaffa mej kompisar, utan för att göra ett bra jobb och det vet jag att jag gör. Det får räcka med det.

   Radera
 2. Haha, vad gör inte det lilla guldet för att få publikens jubel! Jag vill också ha en sådan liten varelse igen - blir allt liiiite avundsjuk!

  Bra så - hur du hanterar att ge feedback! Det är precis som du säger, med tydlighet kommer man längst. Annars går man där i vardagen och det känns som om man har gruskorn i goretexskorna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra formulerat, bara det att gruskorn i goretexskorna inte känns *ler* Men att något gnager, det har du helt rätt i.
   Bara så jobbigt att behöva trampa på folk (med goretexskorna?! *S*).

   Radera

Skicka en kommentar