Snö

Utan kamera idag också. Mobilen är inte blixtsnabb, precis, men det är ju Tosca. Ingen bra kombination, så bilderna blev som de blev.

Men snö har vi fått, det syns ju. Blöt och blaskig snö.

 Inte särskilt mycket, men lite vitt är det ju.

Tosca luktar på nåt... här kan hon minsann stå hur länge som helst med nosen "fryst" i snön. Annat är det på femkronan därhemma... *S* Fast det börjar arta sej, det också.

Jag satt i soffan. Tosca kom och ville prata. Kameran låg precis intill och så blev det den här bilden. Hur rufsig kan man vara, egentligen???

Och resten av hunden är minst lika rufsig och med totalt ihopfiltad päls efter de senaste dagarnas fuktiga väder i kombination med noll pälsvård. Jag har ett arbete framför mej. Det kommer att ta ett par timmar, minst, att ta sej igenom pälsen på fröken Briard.

På kvällen försökte jag reklamera mina goretexskor, som numera tar in vatten. Det gick dåligt, eftersom det låg grus under innersulan i skorna och det borde jag väl förstå, att då nöter gruskornen sönder goretexmembranet??? Nä, det förstod inte jag. Och nej, jag brukar sällan (aldrig!) lyfta på innersulan i mina skor och dammsuga dem där... Hm. Det borde jag alltså göra, eller? Hm, igen.

Sen åkte vi till Bosvedjan för att titta på TV. Jojomensan, det gjorde vi. För vi har inga såna där betalkanaler, men på kanal 12 var det trav och Vilma Spring skulle vara med. Hon gjorde ett fint lopp och kom fyra! Kul att få se loppet i direktsändning. Gott fika fick vi också.

Kommentarer

 1. Samma mängd snö här också men här och var längre uppåt kom det två dm. Fasansfullt! Men våra hundar uppskattar det...

  Goretex är knepigt och så fort membranen blir igensatta så upphör funktionen. Naturligtvis måste du ta isär skorna till minsta beståndsdel efter varje använding, att du inte har fattat det!!! ;) Ja, hm... och dessa är ju relativt nya om jag minns rätt.

  Kan tro att Rufsan blir arbetsam att frisera men kalufsen är väldigt charmig så här!

  Kul med Vilma Spring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att jag inte har fattat det... eller att det medföljer bruksanvisning med dojjorna.
   Skorna är köpta den 20 april och det var därför jag tyckte att jag borde kunna gå tillbaka med dem och klaga, för längre än så borde de väl hänga med iallafall. De var inte billiga. Lite besviken är jag allt, särskilt eftersom den butiken tillhör mina favoriter och det aldrig brukar vara några problem alls med någonting.

   Kammade lite på kroppen här och där igårkväll, men är långt ifrån klar. Det tar tid att reda ut en FILT! *S*

   Radera
 2. Bilderna får mig att tänka på skånsk vinter ;-) Bläh!

  För övrigt lämnar vi dig ifred - tänker att du är fullt sysselsatt med att reda ut din filt och dammsuga skorna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med den skånska vintern är att den TAR SLUT! Till skillnad från den norrländska, som är en evighet lång.

   Ja... jag har det jag gör med filtar och dammsugning. Suck.

   Radera
 3. Glömde säga att "filt-bilden" du tog när filten kom och ville prata - fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker att hon är såååå söt!

   Radera

Skicka en kommentar