Lite repris och lite nytt

Idag har vi varit på resande fot i stort sett hela dagen. Men till sist landade vi i Mellansjö och efter lite snöskottning (fruktansvärt tung och blöt snö, inget roligt alls) och en promenad med vovven så går vi in och letar reda på en Låda åt Tosca.

Måste ju kolla om det var en tillfällighet igår eller om hon faktiskt förstod vad jag ville att hon skulle göra. Hon luktade lite på den...

 ... och tjong! Klev i.

Ser hon inte väldigt nöjd ut med sej själv?! *S*

Jag har inte trixat så väldigt mycket med mina föregående hundar. Jo, Ida hämtade ju posten alldeles själv, förstås. Men annars kunde de inte så väldigt många trick, vovvarna. Bara sånt där "vanligt", gå fot å sitt å ligg å kom hit å sånt, ni vet.

Tosca är värdelös på just "kom hit", men hon kan en massa andra roligheter istället.

Som till exempel detta, som vi pysslat med ett par dagar. Det gick ungefär lika fort för henne att förstå att hon skulle vifta med tassarna över kopplet som det gjorde för henne att fatta att hon skulle kliva i lådan. Kvicktänkt liten dam, detta.

Ska ta och försöka mej på de där med att runda en kon snart. Det är ju dessutom ett av momenten i nya klass 1, så det vore ju bra att kunna. Vi har provat att "runda hushållspappersrullehållaren" hemma i köket, men det verkade inte klicka riktigt hos Tosca. Jag är dock helt övertygad om att hon kommer att fixa det också. Duktiga lilla tjejen!

Blev så jätteglad när jag läste Hillevis blogg idag. Hon hade också blivit inspirerad av Två tassar i lådan och nu kan fina Turk-Kalle också "gå på låda"! *S*

Kommentarer

 1. Hu och tvi för att skotta blötsnö!!!
  Houdini-Tosca! Mycket bra grej att kunna. Kan som vanligt inte se filmen på gamla ipaden men det gick inte på fånen heller, kan dock tänka mig att hon fixade det galant.

  Jag blev inte inspirerad av övningen i sig utan hur ni jobbar och Toscas glädje - så mycket Embla. Kalle är väääääldigt långsam, han. Men det är givande ändå, även om jag förstås saknar ivern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fasiken. Jag som bad hussen filma bara för din skull. Nåja, jag lägger kopplet under magen på henne och står framför och håller i. Sen lyfter hon en tass i taget och kliver på så sätt ur "trasslet" som jag ställt till. Hon gillar ju att jobba med fötterna, så det är inget svårt alls.

   Det är kul att titta på andra. Jag hittade ju det här på FB (av alla ställen?!?!), själva grejen är ju inte så märkvärdig, men det är skojigt att pyssla med lite av varje och det behöver inte vara så "stort".

   Radera
  2. Nu har jag sett den på FB! Dutti, dutti Tosca!!!

   Radera
  3. Lika "omärkvärdigt" som att ställa två fötter i en låda, men Tosca tycker det är kul! *S*

   Radera
 2. Så himla härligt med en sån arbetsglad/samarbetsvillig/snabbtänkt hund! Vill oxå ha!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp en briard, du är ju i Frankrike!

   Radera
 3. Liiite svårt att smuggla med en briard i kabinen på flygplanet... Annars hade vi kanske gjort det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet ju att det är fel storlek...

   Radera

Skicka en kommentar