Tosca tisdagstränar

Kvart i sex i morse skällde Tosca på mej. Vad hon ville? Ut och kissa?? ICKE! Hon ville bara att jag skulle ta bort kompostgallret så hon kunde gå och lägga sej i soffan istället...
Senare provade jag om hon möjligen ville gå ut på baksidan. Det ville hon. Men inte kissa då heller, bara gå ut och lägga sej på altanen och spana litegrann.

Det är mycket tydligt vem som bestämmer i den här familjen och vem som bara är betjänten... *S*

Bajs i pälsen blev det på väg till Klampen idag... bläh... så jag tänkte att Tosca kunde bada lite och skölja av det värsta. Men idag hade hon ingen lust att bada. Månne det börjar bli för kallt i vattnet, eller vad kan det vara? Jag vet inte. Försökte kasta ett par Pinnar med stort P, men hon ville ändå inte ut i vattnet.

Men till sist lyckades jag ändå övertala henne om att hämta in pinnarna och pälsen blev kanske en gnutta renare där bak. Bra.

Som jag sagt förut, jag är inte så väldigt förtjust i att hon bär pinnar på det här viset och springer fort samtidigt. Men hon bryr sej inte ett dugg om vad jag tycker! *S*

Va?! En stor gummibåt långt upp på land... den måste undersökas. Har aldrig funnits här förut. Mysko.

 En sista Klamp-bild, sen gick vi hemåt igen.

Sen hade vi en hel massa, massa ärenden att göra, så det blev lite bilåkning. Men när vi kom hem körde vi några olika apporteringsövningar hemma på gräsmattan innan vi gick en sväng i skogen. Hon har då världens finaste tänder också, den här hunden!

Så blev det lite nosework på hemmaplan. Utomhussök idag. Tänker lite på Anns formulering alldeles i början av vår träning. Nåt om att vi skulle lära oss lite behållarsök, rumssök och så kanske prova lite utomhussök "för det är ju faktiskt sommar". 

Då tyckte jag att det lät nästintill oöverstigligt svårt och tänkte att det kommer vi aldrig att klara...

Idag riggade jag några små områden åt Tosca hemma och utomhus. Bara utomhus. Inget inne alls.

Här söker hon i trappan, där hon valde att gå ner och ta doften och markera från utsidan. Perfekt. Duktig tjej.

Vi har en föredömligt röra hemma hos oss. Utmärkt för nosework! *S*

Här bad jag henne börja söka vid högersidan, så att hon skulle få en träff direkt på gasolflaskan, vilket hon också fick. Sen valde hon att ta en diagonal väg över till den liten öppna dörren därborta (kanske snodde vinden runt så att hon fick den doften i näsan meddetsamma?). Sen nosade hon noga av skottkärran och längs med garagedörren, handtaget och i hörnet bakom cykeln innan hon gav sej på cykeln. Där hade jag placerat en fjärdedels möbeltass på den vita delen av däcket och det var inte helt lätt. Vinden snodde nog runt litegrann för hon jobbade på och hade lite bekymmer med exakt varifrån doften kom.

Men lyckades till sist!

Fordonssök är ju väldigt nytt för oss. Men eftersom vi har en traktor stående, så varför inte använda den?!

Började bak, men hon slarvade iväg runt hörnet och tog doften i hjulet först. Jobbade sen tillbaka runt hörnet och tog doften under kofångaren ganska snabbt.

Fick nosa sej vidare. Släppte vid skopan och fortsatte rätt ut i ingenting och jag fick visa henne tillbaka.

Sen kan man ju verkligen fundera hur jag tänkte när jag placerade den här????!! Skulle man klättra på fordon? Nä. Det skulle man ju inte.

Fast på "den här typen av fordon" sa instruktörernas instruktör, "hade jag låtit hundarna klättra lite". Då handlade det om en lastbil... så kanske är det ok på en traktor också. Åtminstone på skopan.

Nåja. Placeringen kan man alltså diskutera, men markeringen var bra! Fin tjej jag har!

Tisdagskväll i september - dags för träningskvällar på klubben igen.

Fyra hundar på platsliggning, en till utanför flatten som inte syns på bilden. Inga sju meter mellan hundarna här inte och tre minuter (dvs närmare och längre tid än hon ska fixa i ettan, bra!). Flatten var inte tyst, han satte sej upp, matten lade honom igen, sen var han uppe och stod litegrann innan han lade sej återigen. Snacka om bra störning!

Just när jag tog bilden var det någon på en annan plan som väldigt högljutt berömde sin hund, därav Toscas intresse åt det hållet. Men hon såg inte ut att ha minsta lilla fundering på att kliva upp iallafall. Jättebra.

Sen körde gulliga Maud några moment med oss och hennes Gunnar var med som "folk på plan". Vi behöver ju såna!

Tosca skötte sej fint och drog inte iväg på några egna äventyr alls. Taggad som tusan, morrade/pratade lite på linförigheten, men det oroar mej inte. Läggande, inkallning och ställande... återgångar utan problem alls och inkallningen var superb!

Eller, som Gunnar (10) sa:
- Jag tyckte det gick toppen, jag!

Och det hade han helt rätt i! 

Kommentarer

 1. Huuur fick du den här dagen att räcka till???!!!
  Jösses, vilken duktig hund du har. Kan det möjligtvis bero på matten?! :D
  Strålande, helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det inte själv, för vi var ute på handling och hämta post och apoteksärende och allt möjligt också. Det måste varit bromsolja i klockmaskineriet denna dag *S*

   Hunden var fantastisk, hela tiden!

   Men vad gör du uppe mitt i natten, människa??

   Radera
  2. Jag brukar vakna så här dags eller vid fyra. Lägger mig ju tidigt och igår natt blev det ingen sömn så det blev ännu tidigare. Jag är morgonpigg, vet du! :D

   Radera
  3. Jo, nog vet jag det... men tjugo över tre kändes lite väl tidigt!

   Radera

Skicka en kommentar