Till Mellansjö


Värsta förkylningen har slagit rot i mej, men trots att jag gärna hade dragit täcket över huvudet idag och stannat kvar i sängen, så blev det en tur till Mellansjö. Gräset växer även om jag är förkyld, nämligen.

Paus vid Lomtjärn.

Tosca tog sej en slurk vatten, förstås.

Ett gäng militärer hade också tagit rast och stod och lagade lunch på gasolkök, som de hade placerat i bakluckorna på sina bilar. Är det smart? Att elda gasol inne i en bil?? Jag skulle nog lyft ut köken och ställt dem på marken, jag.

Efter några timmar i Bräcke, där vi träffade fina vänner, kom vi så äntligen fram till Mellansjö. Tosca tog sej ett litet bad.


 Smala, blöta briardben *ler*

 En väldigt mycket före detta båt.

Ett stycke glad hund. På vägen tillbaka mötte vi två människor(!). Jag, som trodde att vi var ensamma i byn idag, blev lika förvånad som de två vi mötte. De hade aldrig någonsin mött en människa här på udden, sa de. Knappt jag heller *S*

Tosca var förstås lös och ledig och sprang emot dem och skällde. Ojsan. Jag tror att kvinnan i sällskapet blev lite rädd, men mannen sa till henne att "du ser väl att den är snäll, den viftar ju på svansen!" I nästa andetag frågade han mej om det var en irländsk varghund??

Hans kynologiska kunskaper var nog ganska begränsade, tror jag.

Och nu har Tosca blivit tagen för afghan två gånger och irländsk varghund en gång, på bara ett par-tre veckor. Hur är det med hennes rastypiskhet egentligen??? Ser hon verkligen inte ut som det hon är, en B.R.I.A.R.D?!


Sötnosen. Och här upptäckte jag plötsligt att Tosca var lite svullen över vänster öga. Själva ögat verkade oskadat, men lite tjockt och rosa just ovanför. Genast började jag fundera på om vi skulle hinna hem medan nån veterinär fortfarande har öppet eller om det skulle kunna vänta tills imorgon? Tänk, om ögat ändå är skadat? Åh, hjälp! Tusen tankar i den hönsiga mattehjärnan...

Nu, senare, tror jag inte alls att det är något att söka veterinär för. Hon verkar helt obesvärad. Antagligen hade hon sprungit på nån gren eller nåt, bara. Nån gren som träffat lite olyckligt just precis vid ögat. Bra ändå att det inte tog I ögat.

 Svårt att fota i den här konstiga vinkeln, men det ser ut såhär, så bilden fick bli såhär, helt enkelt.

Vi provar ICA-s matkasse den här veckan. Inte för att vi tycker att det verkar så himla bra, utan för att det var ett väldigt bra erbjuanden. 199 kr för tjugo portioner mat är väl inte så tokigt. Efter att vi hämtat kassen igår avslutade jag genast abonnemanget *S*

Men idag åt vi korvgryta på kycklingkorv, krossade tomater, och grädde, kryddat med lite oregano och med oliver till. Ganska gott, tyckte Sture. Mina förkylda smaklökar kände ingen smak överhvudtaget *S*

Gräsklippning. Oerhört jobbigt när hela kroppen skriker "jag är förkyld!". Men nu är det gjort. Skönt. När jag som bäst höll på att klippa gick det plötsligt två (andra, inte de jag mötte i skogen, tror jag iallafall) personer gående på vägen utanför vårt hus. De hade med sej varsin häst!!! Jag stod bara och gapade, har aldrig någonsin sett en häst i Mellansjö förut (med undantag för forbönderna från Järvsö, som var på väg till marknad i Östersund för ett par år sedan). Vet inte var de kom ifrån och inte vart de tog vägen heller.

Kvällsprommis med Tosca. Så bedövande fantastiskt vackert och rofyllt att få gå här vid Mellansjön och bara Finnas till. Underbart.

Såg några bra ställen där man skulle kunna öva lite nosework. Om jag orkar imorgon ska jag sätta upp några sök till lilla fröken Tosca-Kaka.

Kommentarer

 1. Stackare som är förkyld! Klippa gräs då är inte alls nyttigt *hytter med pekfingret*.

  Kors, vilken folkvandring i Mellansjö, då! Och vid Lomtjärn, de där militärerna gjorde skäl för nidskämten som finns om den kåren, haha.

  Verkligen ett bra erbjudande, matkassen. Det var nog gott, synd att du inte kunde känna smaken alls. Önskar dig snabb bättring, fast smaksinnet kommer nog att utebli under resten av Linas portioner också.
  Otroligt vacker kvällsbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu är det ju inte Linas matkasse, utan ICAs. Rätt ska vara rätt, säger Nela Språkpolis *S*

   Och vem tänkte du skulle klippa då?? Eller när? Jag kan såklart vänta tills nästa vecka eller nångång, när förkylningen förhoppningsvis gett med sej, men då får jag väl gå med lie... och det behärskar jag inte. Lika bra att göra det nu. Av två onda ting, du vet...

   Jag ville fota militärerna, men jag vågade helt enkelt inte. Det kanske var hemligt, på nåt vis?! *S*

   Radera
  2. Jajaja, ICA:s kasse då! Billigt i alla fall.

   Tänkte att du kunde bli religiös och be i kyrkan. Då ska visst under kunna inträffa, har jag hört...

   Nä... här växer det också och jag tycker att det är motigt fast jag varken är sjuk eller måste köra i två timmar eller så för att komma fram. Men skönheten i Mellansjö uppväger en del i alla fall.

   Hoppas att du orkar med söken - sååå roligt att läsa om!

   Radera
  3. Petnoga ska det vara ibland (med den där kassen... *S*). Det gick trögt med gräset, men idag är jag glad att det är gjort, för idag är det väldigt blött överallt och hade inte varit skojigare att ta sej fram med klipparen då.

   Söken finns på FB nu och kommer här senare idag.

   Radera
 2. Bedövande vackert! Men, vilken folkvandring...kanske husspekulanter?! Nåja, inte hästarna då :-)

  Var rädd om dej och krya på dig - snart! Specialsök vill vi läsa mera om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hästarna kan jag inte ens gissa var de kom ifrån, men det andra paret vet jag nog var de hör hemma. Uteslutningsmetoden... *S* Och isåfall har de redan ett hus.

   Söken kommer, som jag skrev här ovan, lite senare. Jag orkade!

   Radera

Skicka en kommentar