Nosat, besiktat och shoppat

På förmddagen, medan en bröddeg stod och jäste hemma på köksbänken, gick jag ner till Klampen med Tosca. Då kom Bästa hundvakterna Erik och Inger farande med sin daghund Sigrid. Himla kul! Hundarna rejsade järnet och blev helt kolsvarta om ben och tassar. Vete sjutton var de hittade all den leran, det var ju mest gräs överallt?

Erik tyckte att damerna skulle ligga på bordet och posera fint och det gjorde de så gärna. Han tog den här bilden.


Idag fick vi, Tosca och jag, komma hem till Anns stuga i Bergafjärden för att köra lite fordonssök och utomhusdito. Vi har ju bara provat fordonssök en enda gång förut och det var i lördags, på en lastbil som stod parkerad inomhus. Att nosa ute är fasligen så mycket svårare.
Men utmaningar är kul och här hade vi roliga miljöer att prova på! Resultatet var lite blandat, men i stort sett jobbade Tosca fint. Emellanåt blir hon lite osäker på vad jag vill och då tar hon till "bus och lek" som alternativ. Och att söka i en hög med vedpinnar... ja, det var ju lika lattjo som att söka bland mjukisdjur och i vattenhinkar - det vill säga; det funkade inget vidare! *S*

På bilen, som vi började med, satt dofterna just vid hörnet, för att få Tosca att förstå att hon måste följa runt hörnet, jobba på hela tiden... jättesvårt! På fronten av bilen satt doften i motorvärmaruttaget lite längre ner, inte precis vid pilen. 

Men även om det var svårt, så löste hon det så småningom.
Den här var inte så jättesvår. Men emellanåt blev hon lite ivrig och ville kliva upp och kolla på "ovansidan" bilen också. Och det får man ju INTE göra på fordonssök... folk blir inte så glada åt klor på lacken...

Så... det här behöver vi träna på!

Här var hon duktig och tydlig i markeringen. Hon kollade också väldigt noga på trapp-pallen som skymtar längst ner till höger, men där fanns ingen doft. Kanske blåste det omkring doft i luften?

Igen, dofter placerade så att man måste jobba sej runt ett hörn. Den högra doften var placerad på däcket nästan ända nere vid marken.

Tosca var duktig, men "släppte" fordonet emellanåt och letade lite varstans runtomkring, vilket ju inte är meningen.

Öva mera!

SKITSVÅRT ställe att söka på! Gick väl halvskapligt på de stora "stubbarna", även om hon kunde tänka sej att gnaga lite på dem... men så kom vi bort till de lite smalare pinnarna... och alla som känner Tosca vet ju vad hon tycker om pinnar...

Hon ÄLSKAR dem! Och här var ett helt pinn-paradis, ju! Hon tappade alldeles bort vad hon höll på med, kan man lugnt säga *S*

Så... vi bestämde oss för att göra det lite lättare för henne och placerade en doft på baksidan av plankan här vid pilen. Inga problem och sen var hon igång igen. Duktig tjej!

Avslutade här. Det finns en tredje doft lite krångligt placerad på höger sida av stugan, men den tog hon inte (jag började där) så när hon jobbade superfint på de andra två så avslutade jag med detta lyckade sök och struntade helt enkelt i den tredje. Fina markeringar här! Doften på stolen tog hon uppifrån, då sitsen består av "spjälor" så vittringen fanns där emellan.

Bra jobbat, Tosca!
När Tosca jobbat klart åkte vi till Birsta och besiktade bilen. Rätt igenom utan några som helst anmärkningar. Skööööönt! Übertrevlig besiktningskille och fin service rätt igenom. Kaffe och barnböcker(!) fanns i det lilla väntrummet, till exempel.

Sen shoppade jag i min favoritsportaffär. Nya dojjor var helt nödvändigt, då det gamla kändes som ur-trampade mockasiner. Minsta lilla sten eller kotte gick rätt igenom sulan och in i mina "trampdynor". Att det var nästan, nästan hål i båda skorna också, gjorde bara beslutet att investera i nya än mer angeläget.

Detta är de nya. Samma märke, samma storlek, samma "herrmodell" som de gamla. Så jag hoppas att de ska vara "samma sköna" också!

Ett regnställ fick följa med skorna hem. Inser att saker och ting faktiskt blir utslitna när man använder dem mycket. Sist jag drog på mej regnjacka och gick ut när det var nederbördsväder blev jag precis genomblöt ändå... alltså, nya grejor är ett måste igen. Suck. Men återigen, hoppas att det är bra grejor.

 Kvällsprommis ut mot Hamn.

 Ganska tråkig väg att gå, men målet är trevligt.

 Lilla, lilla hamnen i Hamn.

 Hur mysigt var det inte här då?! Jag satt en stund och bara njöt av tillvaron.

Tittar man sagolikt noga på den här bilden kan man se en liten människa där borta. Tosca såg den direkt och stod och spanade länge, länge. Hon är uppmärksam, den flickan.

 På vägen hem får jag syn på den här skylten *ler*

Kommentarer

 1. Sigrid är en vacker golden och så fint de kom överens!

  Finemang med bilen! Och skorna - vilken tur att du hittade likadana braiga.

  Din noseworkinstruktör verkar vara något alldeles extra! Så roligt att se hur fint svårighetsgraderna ökas! Att hon sen får söka i självaste Pinnparadiset kan man ju förstå var lite knepigt och såkart vill hon gärna leta uppe på bilen ("Jag ska leta uppe på möbler, ju!") ... Det här att leta runt hörn imponerade väldigt.

  Mysigt där vid Hamn och stolarna. Kattskylten var fyndig, hittar roliga här också men texten var bra, den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nöjd med skorna. Inte billiga, men de ska ju hänga med ett stort antal mil så jag tycker att de får kosta.

   Att de kom bra överens, hundarna, är en synvilla. Tosca ville springa mycket, mycket mer än Sigrid och försökte få igång henne med uppmanande, ihållande skall. Något som Sigrid inte uppskattade alls utan fräste ifrån rätt ordentligt. Vilket Tosca i sin tur struntade alldeles i och bara svarade med ännu mer uppfordrande skällande... "JO, kom igen nu!!!"

   Visst sprang de tillsammans, det gjorde de, och de hade kul... men inte så kul som Tosca hade önskat! *S* Kul är det däremot att det aldrig blir bråk tillsammans med Tosca, för även om hon är intensiv och vill så mycket mer och annat, så rättar hon ändå in sej i ledet på sitt eget lilla vis.

   Ann ÄR en helt outstanding person, så positiv (även om hon inte ser så ut på bilden här) och engagerad, så mån om att allt ska bli bra. Precis som du skriver, så resonerades det igår... att vi ju nu jobbat jättemycket på att Tosca ska UPP och leta överallt och så plötsligt ska hon bara nosa längs med marken i princip. Ja, det är inte lätt att vara hund!

   Radera

Skicka en kommentar