Två gånger vatten

Undrar när folk seglar, egentligen? Jag tycker det ligger väldigt många båtar här jämt?

Det här gör mej lite ledsen, faktiskt. Förra söndagen var det Klampenborgsdagen och den vackra, stolta, svenska flaggan har hängt här sedan dess. Jag vet att reglerna om flaggning är ändrade, men jag tycker inte att den ska hänga här dygnet runt i "onödan". Det är respektlöst på något vis.

Jo, men se här! Det är seglare ut på vattnet också. Uppenbarligen tävling av något slag för det sköts tre start(?)skott. Tosca tittade upp och så var det inget mer med det.

Men det HÄR, det var spännande värre! En kille med en väldigt jättestor kamera ute på blomsterjakt... honom skulle Tosca mer än gärna pratat lite mera med.

 Ett vackert stilleben skapat av Naturen själv.

Slurp, slurp, slurp. Tosca dricker vatten i varenda liten pöl och så snart hon kommer åt. Jag tror bara att hon tycker att det är gott och roligt(!) på nåt vis. Annars kunde man funderat om hon var sjuk på något sätt.

Fint idag. Också.

 En eftermiddagstur runt fiskdammen i Nolby blev det också idag.

Och Tosca får öva vidare att klättra på alla möbler vi ser. Men, som jag sagt tidigare, det har hon ju alltid fått göra utomhus, så det är inga konstigheter alls.

Ett litet tillägg:

Jag tycker inte om att laga lasagne. Massa klet och kladd och ostsås som bränner fast i grytan och mat som svämmar över i ugnen och bränner fast där och... ja... alltså... det är inte kul att laga lasagne.
Men det är ganska gott att äta och bra mat att ha på lut i frysen, så när jag någon gång gör det, trots allt, så blir det en hel långpanna. Idag är en sån dag.
Så nu är jag mätt och belåten och köket någorlunda återställt i normalt skick igen. Ugnen ska jag göra ren imorgon bitti   Tråkgöra.

Kommentarer

 1. Se där, solen visade sig! Och guldhunden ser lika nöjd och glad ut som när det spöregnar... Fortsatt trevlig helg önskar vi här nere - från ett dallrande hett Provence

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hurra! Lite sol gör gott i sinnet! Skulle gärna byta med er ett tag... dallrande hett... det gillar jag! Om man har möjlighet att bada, förstås.

   Ha en fin helg, ni också!

   Radera
 2. Så fint! Härligt väder också och vatten ihop med blå himmel är ju alltid speciellt. För att inte tala om vta segelbåtar...

  Jaha, är reglerna ändrade angående flaggtider - det visste jag inte. Här har ett hushåll flaggan ute jämt med de är SD:are.......

  Tosca vet hur man njuter i alla väder hon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror det. Att man faktiskt får ha flaggan uppe precis när man vill. Men när man alltid har lärt sej att den ska ner kl 21, eller vid mörkrets inbrott... ja, då känns det helt fel att den hänger där dygnet runt i många dagar.

   Höstväder med riktig höstluft. Men visst är det vackert!

   Radera

Skicka en kommentar