Då... och nu

För ett år sedan såg lilla Tosca-Smulan ut såhär och tyckte om att springa fort.

Nu har hon vuxit på sej under ett år. Benen (och pälsen!) har blivit längre, men springa fort tycker hon fortfarande om.

(Fast jag fuskade lite och använde en bild från igår).

Vi har ju satt upp stängsel runt tomten i Mellansjö. Inte hela, för på framsidan (som är en smal remsa mot vägen) behöver hon inte vara. Men hela baksidan är nu inhägnad. Smarta jag kom på att vi ju har en dörr i mitt i källartrappan och om man öppnar där kan hon gå ut och in i huset som hon vill.

Kruxet är bara det att Tosca inte gillar trappor. Hon går aldrig någonsin upp på övervåningen och inte ner i källaren heller för den delen (men där står dörren stängd, så det är ju inte så konstigt). Hur som helst... om hon VILL så kan hon gå ut och in som hon tycker. Som synes på bilden är hon inte helt nöjd med arrangemanget. Det är ju hela fem supermegajätteläskiga trappsteg upp där...huuu!

Jag tror dock att hon kommer att lära sej rätt snart, att det inte är så farligt som hon tror.

 Morgonsol mellan träden.

 En slurk vatten, alltid lika gott.

 Funderar på att plaska lite. Ska bara hitta ett bra ställe först.

Här Matte, tycker jag att det är bra att bada. Att du får zooma allt vad kameran kan? Bryr jag mej inte ett smack om.

 The Flying Tosca har just bestämt sej för att svänga litegrann åt vänster mitt i luften.

 Tjohej, vad det går!

Ben? Ska de ha det???

Kommentarer

 1. Haha, hon är verkligen en Flygande Hund (som är en fladdermus) men bra mycket sötare! Tänk så många mil hon har sprungit vid det här laget!

  Du får göra en sökövning där i trappan, så invaderar hon den snart lika självklart som soffan! :D

  Fina sensommarbilder, verkligen!

  Å, du, skulle du möjligtvis kunna ge en adress eller länk till det där huset? Jag är ingen hemnet-hängare och hittar det inte. Skulle vara roligt att se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan, det blir sök i trapporna i Mellansjö. Ska bara ta med doften och lite sånt dit, så kör vi!

   Ja, tänk vad hon har rört på sej, lilla Donnan. Är väldigt glad att tassen läkte ihop så fint, så vi kan återta våra lite längre promenader. Kanske hinner vi cykla lite mer innan det blir vinter också.

   Här kommer länken, jag har också svårt att hitta den, man får söka lite konstigt: http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-ramsjo,-naggen-ljusdals-kommun-mellansjo-naggenvagen-23-9537435

   Radera
  2. Tack för länken och för direktlänken hos mig. Det var roligt att kika runt. Såna där bilder tas alltid med vidvinkel, så det ser större ut än vad det är. Mycket större än Stugan, dock och jag använder ju inte övervåningen här. Bara sommarvatten så vintertid är det nog lite hårt att bo där. Sommarstuga vore roligt att ha men eftersom jag har en sommarstuga-höststuga-vinterstuga-vårstuga i en och samma så får jag vara nöjd ändå men det är roligt att fantisera!

   Radera
  3. Det är inte heller någon snöröjning till det där huset... det får man fixa själv. Det är inte många hundra meter väg, men en bit är det, så handskottning är inte att tänka på. Och det brukar vara en hel del snö i de där trakterna... Å andra sidan får vi på andra sidan också ordna vår snöskottning själva och det gör Sölve till det facila priset av ca 200 kr för hela vintern... per hus, då. Och vi är fyra. Så det är INTE dyrt!

   Såklart att du inte ska flytta ut i Ingenting, men visst är det kul att titta!

   Radera

Skicka en kommentar