Bilder i massor

Naturen börjar mer och mer gå över i hösttoner och till och med Tosca matchar färgerna. Och just idag fyller hon 16 månader!

Samma sjö, samma hund, samma plats som för den "magiska" bilden igår. Fast idag är det inget dis och hunden behagar leka dyk-lekar, så bilden av idag blir inte det minsta lilla magisk, även om det är vackert med det blanka vattnet och den speglade himlen också.

 Tosca hittar på...

 ... och lyckas få loss en rejäl pinne.

De är ju vackra, de här svamparna. Jag tänker att det är synd att de ätbara, goda svamparna inte är lika många som dessa.

Ooooiiiii! Vänta på mej!

Tosca råkar komma lite på efterkälken och viner runt hörnet här i 180 knyck. Pinnen i munnen gör mej lite skräckslagen, tänk om hon fastnar nånstans och får den rakt upp i gommen och gör illa sej ordentligt? Har hittills aldrig hänt, men det skulle kunna inträffa.

Morgondopp. Tosca fortsätter med sina dykningar och plockar upp en del stenar från botten(!). Knasfian.

 Blev lite blöt i ansiktet och på öronen *S*

Plötsligt fick jag syn på dem. Kantarellerna! Hurra! Det fanns så pass att det räckte till varsin macka på eftermiddagen. Med stekta kantareller på. Mums!

Sen byggde vi lite staket innan vi packade ihop och åkte hem. Nästan färdigt nu.

Kokade sylt av blåbären från igår. Två burkar blev det. Godaste sylten som finns, om man frågar mej.

 Rallylydnadsträning på kvällen. Här är Tosca och jag på väg mot skylt nummer 2. Finfin kontakt!

Sitt - föraren gör vänster om, hunden sitter kvar - föraren tar ett steg framåt - kalla in hunden, som ska sätta sej och sen framåt marsch. Inget fel på kontakten här heller, minsann.

"Tysksvängen" är detsamma som "helt om marsch från forntiden", alltså en sån där helt vanlig helt om som man fick lära sej då i början av "karriären". Inga problem för mej att hantera kopplet bakom ryggen och så, alltså. Första gångerna var Tosca en gnutta förvirrad, men nu har vi tränat ett par dagar, korta stunder varje gång så klart, och nu är hon helt med på noterna och vet hur jag menar att hon ska göra.

Slalom med bollar på konerna. Överallt på banan hade Lena placerat ut leksaker, burkar med kycklingfilé, bollar och annat spännande, som skulle ignoreras. Allt gick bra, utom ETT enda mjukisdjur som hon bara inte kunde motstå.

Sitt framför - gå runt föraren till höger - framåt marsch. Duktig Tosca. Inga bekymmer.

Här kör Lena med (Ång-)Loke. Han gillar verkligen att träna, den gossen!

Och här kör Vickan med Vida. Inte så pjåkigt för att vara premiär för dem båda!

Kommentarer

 1. Vilken söt Tosca som sitter där "våt i håret" efter sina dyk! :) Däremot såg det lite läskigt ut med pinnen rakt in i gapet på språmgmarschen, skulle också ha blivit rädd.

  Tänk, så duktig hon redan är, Kaksmulan, på rallylydnad! Roligt att Vida också får prova på.

  Förra årets blåbärssylt är ganska orörd, så ny blir det inte denna säsong. Vet inte vad jag ska äta den till... men lingon till sylt hoppas jag ännu få till. Det är MIN bästa sylt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är lite våldsam emellanåt och far fram som en tok utan att "tänka" på konsekvenserna, den rara Kakan. Men hittills har hon klarat sej med bara en skuren tass. Får väl vara glad för det.

   Duktig är hon, faktiskt.

   Blåbärssylt ska du ha till pannkaka och våfflor. Så gott, så gott! Lingon finns det här i massor och det förrådet behöver verkligen fyllas på här hos oss, så det blir till att ge sej ut och plocka framöver.

   Radera
 2. Blöt-Tosca-bilden är helt bedårande!

  Och sen var det roligt att få se lite rally-bilder med förklaringar. Spännande! Blåbärssylt är gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rally är lätt, fast svårt. Men riktigt skojigt (som allt annat man kan hitta på med sin hund).

   Och ja, jag gillar verkligen blåbärssylt!

   Radera

Skicka en kommentar