Tokig tisdag

Här hittar vi Vida efter skogsprommisen på förmiddagen, då hon drog iväg i ett eget spår och "försvann". 


- Ingen fara, säger jag. Hon kommer efter oss. Jo, pyttsan! Vad hon (inte!) gjorde. Nä, hon drog hem istället, hon. Sicken typ. Bra ändå, att hon sprang hem och att hon inte träffade på någon bil på vägen. Jo, för vi hade faktiskt gått en liten bit längs en bilväg (om än inte såååå stor) för att komma dit vi skulle.

Vi stärker oss med lite pastasallad till lunch på altanen, efter pärsen med Vida tidigare.

Sen packar vi ryggan med vatten, frukt och kex. Och badkläder och handdukar, såklart. Och traskar iväg till stranden. Foppatofflorna behövs för att ta sej sista biten ner på stigen, där är det väldigt blött och slipprigt och gympadojjor ej att rekommendera. Bättre med foppa, som det inte gör något om man blöter ner.

Jag tror inte att det kan finnas någon som är lika söt som Tosca?!

Johan kollade badtempen, som sa +19 grader idag. Det kändes kallare, vilket kanske berodde på att det blåste lite svalare vindar.

Tjohoooo! Här är inte bara den sötaste briarden, hon är den snabbaste också!

Och har de sandigaste tassarna.

 Tosca ville absolut vara med och spela Tripp Trapp Trull. Leka med kottar och pinnar?! Jamen, det är ju precis sånt som hon tycker är kul. Så hon FICK vara med. Plockade med kottarna och lade dem (ungefär) där Johan pekade. Tuggade på pinnarna gjorde hon också. Och plötsligt fick hon för sej att hon skulle gräva en djup grop precis där vi hade spelplanen.

Och det fick hon ju. Vem kan motstå en sån charmig tös som Tosca?! Vi bara skrattade åt henne.

 Lite brottningsmatch. Så här håller de på mest hela tiden. Tosca biter sej fast i nacksskinnet på Vida och sen hänger hon där. Fattar inte att Vida finner sej i den sortens behandling, för det är ju trots allt hon som bestämmer.

Vida i simtagen (vitsigt, eller hur?). På väg ut till Johan på stora stenen.

... där hon med viss möda klättrar upp. Och sen DYKER hon tillbaka ner i vattnet, den tokstollan. Om den här bilden ser suddig och konstig ut, så klicka på den så kommer den upp i större storlek samt o-suddig. Vet inte varför det blir såhär?

- Jag vill ha den där pinnen! sa Vida.

 - Jag vill ha DEJ! sa Tosca.

 Stillsammare lekar emellanåt. Men inte så långa stunder.

Här besöker flickorna Johan i hans "hus" under den omkullfallna tallen. Här har det lekts massor genom åren och "i källaren" på det här "huset" finns det minsann ett gym, ifall nån vill veta! *S*

Hundarna var inte så imponerade.

Och jodå, Emil var självklart med och badade han också idag. Men han fastnade inte på så många bilder. Här är han dock till vänster i bild.

Grillning till middag. Äta ute, underbart! Och så en rejäl hundprommis igen efter det. Slutligen lite tärningsspel, som Emil vann överlägset alla tre omgångarna. Typiskt. Jag är chanslös *ler*

Kommentarer

 1. Åh vilka härliga dagar! Vi är i Skåne nu och här är det regnigt och blåsigt idag - om än inte särskilt kallt. Det kanske vänder...?

  Bilden på Tosca som rusar upp ur badet är underbar! Man kan riktigt känna hennes fart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt härliga dagar har vi haft, men idag var det blåsigt värre och vindarna var kalla och inbjöd inte alls till något bad. Och närmaste veckan eller nåt ska visst bjuda på regn och regn och regn... Jaja, det är bara att försöka göra nåt bra av såna dagar också.

   Välkomna hem till Sverige!

   Radera
 2. Haha, "jag vill ha DEJ! sa Tosca." - hon är rolig, hon!
  Återigen genomhärliga bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är det. Genomrolig. Och ju mer jag umgås med henne desto fler riktigt bra sidor hittar jag hos henne. Hon är inte så dum ändå, den här guldiga lilla flickan!

   Radera

Skicka en kommentar