Tidigt ute

Idag begav vi oss ut tidigt. Innan värmen orkade över +20-gradersstrecket och långt innan vanligt folk orkade upp ur sina sängar. Vi tog cykeln ner till Klampen. Tosca är så duktig att springa bredvid att jag tror att vi snart ska börja ta lite längre turer. Men först ska den här värmeböljan få klinga ut.

 Blankt och stilla vatten. Vackert är det.

 Och Galenpannan springer som en tok! *S*


 Finns nog inte många sötare hundar i hela världen, tror jag.

 Hittar en "liten pinne" som måste tuggas på.

Lugnt och fridfullt är det här på Klampen idag och Tosca struttar runt som hon vill och kollar allt som hänt sen sist.

 Vacker vovve, det här.

 Massor av fågelbajs och annat spännande att undersöka på klipporna.

Du och jag.

Fast egentligen ville hon nog bara bita mej lite i näsan *S*

"På andra sidan" ön finns det faktiskt lite skog och morgonsolen silar så vackert in mellan trädstammarna och lyser på min vackra Guld-hund.

Senare på förmiddagen fick Tosca lite att göra, i form av några noseworkuppgifter. Dem löste hon bra, som vanligt. Lite förvirrad blev hon på sista söket, fyran, då jag hade satt möbeltassen med doft lite för högt och ingen pall att stå på. Hon hade doften i näsan, men kunde inte riktigt markera. Slarvigt från min sida. Jag hämtade pallen, men hon tyckte nog att hon varit där redan... men med lite lock och pock och så, så fixade vi det där också.
På 3:an fick jag istället en riktigt fin och tydlig markering, där hon till och med lade sej ner och höll kvar nosen en kort stund. Möbeltassen satt på sidan av sängbenet.
Och i mitten en bild på det extra goda gottiset, som vankades som belöning. Det ska ju verkligen vara någon mening med att anstränga sej, eller hur?!

Gotterna kommer ur det det jättestora paketet, som jag vann till Tosca för en tid sedan. Lagar lunch...

... det blir tomatsoppa och knäckemacka med ost. Plättar till efterrätt. Notera mitt nya plättjärn på bilden ovan. Har länge varit lite "sur" för att mitt plättjärn varit för stort för plattan och därmed har jag inte kunnat använda det, eftersom de yttersta plättarna inte blivit gräddade. Nu säljer de på ICA, små plättjärn för (bara) 69 kr. Visserligen blir det bara fyra plättar åt gången, men järnet passar på spisen och plättarna blir snygga! Hurra!


Kvällspromenad i ösregn. Det regnade inte när vi gick ut, så jag hade shorts och t-shirt... blev ju rätt blöt. Och gissa vem som hittar en vante mitt i skogen mitt i sommaren? Jo, Tosca givetvis. Att regnet vräker ner på de här bilderna syns ju inte alls. Men det gjorde det.

Kommentarer

 1. Jag läser. Jag tar efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nytt plättjärn, alltså? Tänkte på dej... *ler*

   Radera
 2. Nääää, inte bara det. Allt annat också. Så fina bilder på en fångad dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju försöka ta vara på det lilla.

   Radera

Skicka en kommentar