Sjövärnskårens sommarskola

Min lillasyster är på besök och här åker vi färjan Sanna över till Lungön utanför Härnösand, där vi ska besöka min systerdotter Linn, som är på Sjövärnskårens sommarskola där.

 Läs mer om Västernorrlands Sjövärnskår HÄR.

Så småningom dyker tjejen upp. Hon går grundkursen och ser ut att trivas som fisken i vattnet.

Här är hela sommarskolan uppställd inför publiken som består av föräldrar, syskon och andra anhöriga. Presentation av verksamheten och en del annan information får vi.

Linn visar upp sin "elevtamp",

Linn bor i den barack som kallas Gladan och här är några bilder från den och den intilliggande "hygienbaracken". Man bör dock inte tvätta några kläder i den där tvättmaskinen, upplyser hon oss om, för då luktar de väldigt illa efteråt. Hennes mamma, miljö- och hälsoskyddsinspektören, tror att maskinen är möglig på insidan.

Vi fick försöka vara till hjälp när Linn skulle rigga en jolle. Gissar att hon hade klarat det betydligt bättre utan vår (eller iallafall min) hjälp!

 Nån instruktör av nåt slag kommer förbi och kollar läget.

Förseglet är uppe!

Vi pratar lite mera...

En lång och härlig dag i solen går mot sitt slut och ungdomarna får permission i några timmar. Det blev en fasligt lång kö ner mot kajen, när alla ville in till Härnösand en sväng.

Så småningom kommer vi ombord på Sanna igen och har sedan en trevlig kväll tillsammans innan Linn återvänder till Lungön för ytterligare en veckas kurs.

Och medan vi är på Lungön så är Tosca på "kollo" tillsammans med Vida och hennes familj. De ser ju ut att ha det riktigt gott, de också.

Kommentarer

 1. Jisses Amalia vad ni är lika, du och din systerdotter! Så fin i sin kåruniform.
  En spännande dag för er.
  Färjan i bilden var verkligen ett kul sammanträffande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att hon, Linn, är väldigt lik min farmor (som jag tyvärr aldrig hann träffa) så kanske har vi några drag av henne gemensamt? Jättefin tjej är hon, smart och målmedveten som få dessutom. Det var väldigt roligt att få möjlighet att besöka henne där på ön och ta del av verksamheten och se hur de har det, helt enkelt. Roligt också att hon "hamnade" just här, det finns sommarskolor på fem andra platser i Sverige också.

   Och ja, tänka sej, att du också åkte färja igår?!

   Radera
 2. Åh vad roligt att få se lite av din familj oxå! Ni är ju lika som bär du och din syster och likaså söta Linn. En härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagen var verkligen en upplevelse, som jag aldrig hade fått om inte Linn vore. Så det är jag tacksam för!

   Vi ses inte så ofta, syrran o jag, men vi har ju samma föräldrar så det är inte helt konstigt om vi är lite lika *ler*

   Radera

Skicka en kommentar