Puh, vilken dag!

Slutar mitt arbetspass kl 10. Tar en liten förmiddagsprommis på direkten tillsammans med Tosca och sen åker vi och lastar på ved på släpvagnen (någon har lagt ut "gratis ved mot avhämtning" på FB och vi nappar på erbjudandet). Full blir den. Raka spåret till Mellansjö, men med paus för lunch i Östavall. På Gästis där har man bytt ägare. Igen. De nya ägarna har byggt en vedugn inomhus och erbjuder också dusch och kaffe för 40 kr. Ganska smart. Nåja, vi äter gott, om än inte särskilt billigt, och fortsätter sedan till Mellansjö.

I Mellansjö lastar vi av nämnda ved, klipper gräset medan duggregnet faller och så blir det såklart en promenad ut på udden tillsammans med världens finaste hund. Och då... då regnar det rätt rejält. Har jag regnkläder med mej? Nej. Inte ens en keps på huvudet.

Bada lite kan man göra även om det regnar, för man är ju ändå blöt. Eller hur?

Och sen... sen måste vi åka hem igen. Och då ser jag på FB igen, att det finns ännu mer ved kvar att hämta. Så vi åker och får ett lass till(!). Tack för det! Men lite trött och sliten känner jag mej faktiskt efter helgens dygnsjobb x2 och dagens övningar.

Äntligen hemma! Kvällsprommisen blir bara ner till Klampen. Tosca hittar en mycket trevlig pappersmugg som hon bär en hel kilometer. Knas-fian. Sen kör vi lite lydnad här på vägen och hon är så duktig, så.

Och efter detta... somnar jag helt ovaggad. Trött.

Kommentarer

  1. Två lass gratis ved! Du är fenomenal på att göra fynd men förstår att du blev trött efter allt jobb. Så regn på det. Men det bekommer visst inte Tosca alls!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Regn? Allt som är vått är trevligt, tror jag att Tosca tycker. Veden är torr och kapad, ska bara klyvas. Och att klyva ved är ju en rätt trevlig sysselsättning, så det gör inget alls. Gratis är fantastiskt trevligt! Och de som hade den, veden, ville bara få bort den eftersom de skulle bygga sej ett litet 3-hästars-stall där den låg. Alltså, mycket trevliga människor med både hästar och hundar *ler*

      Radera

Skicka en kommentar