Demonen och Kakan

Oförutsedda händelser gjorde att Tosca och jag fick åka kollektivt när vi skulle till MH (Mentalbeskrivning Hund) med henne. Eftersom det är banarbeten mellan Sundsvall och Hudik blev det buss första timmen. Tosca har aldrig åkt buss (vi har slarvat med miljöträningen där, ja), men jag sa bara åt henne att "här ska du kliva på, vi ska åka buss". Så gjorde hon det. Vi fick sitta på ett bra ställe med gott om plats för vovven.

Klev av i Hudik tillsammans med en väldig massa andra männskor, såklart. På en gräsplätt bad jag Tosca kissa, så det gjorde hon. Mitt i allt stök. Sen klev vi på tåget mot Gävle, där vi hade åtta minuter på oss att byta till ett annat tåg, denna gång mot Borlänge. Som synes av bilderna var det inga som helst problem någonstans med någonting, trots att Tosca naturligtvis inte heller hade åkt tåg tidigare. Lugn, uppmärksam och tidvis helt avslappnad. Vilken vovve!

Det dröjde länge innan jag tog fram en kamera. Före det här hade det serverats en utomordentligt mumsig grillmiddag hemma hos Toscas uppfödare i Gröntuv, Gagnef och de här två flickorna hade lekt och busat och haft jättekul tillsammans både länge och väl.

Katarina är ganska restriktiv med att låta unga valpar (den svarta Lilith här är bara sex månader) leka med vuxna hundar, då hon är rädd om deras leder och briarder ofta leker så hårdhänt och våldsamt. Men Tosca, den pärlan, anpassar sej ju alltid efter den hon träffar på och här gick det undan i svängarna, men inte minsta lilla tackling eller brottning (trots att det är så hon leker med Vida, till exempel).

Här har de hamnat på varsin sida om någonting, väntar ut varandra... och strax var det full fart igen!

Allra roligast var det nog att leka jaga och kurragömma och finta bort varandra mellan och runt buskarna...

 ... men sen hittade Lilith en stor grästuva, som hon hade otroligt roligt med. Tosca var ganska så avvaktande och tyckte att det var en mycket märklig leksak. Och hon som annars gärna leker med precis vad som helst.

Finfina flickor!

Tre svarta hundar tar igen sej en stund. Nog är det snyggt med svart också!

Och rubriken då? Tja.. de vilda valparna i Liliths kull kallas skämtsamt för Demonerna av sin uppfödare. Orsaken till det kan man bara ana... *S*

Kommentarer

  1. Åh, denna uppdatering missade jag. Jösses vilken fin hund du har - leka så hänsynsfullt. Stolt kan du vara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och klev in bland alla dessa hundar och rättade in sej i flocken utan problem. Jag är så imponerad. Även av hundflocken ifråga, som också släppte in henne utan gruff.

      Radera

Skicka en kommentar