Tisdagkväll = träningskväll

Tänk, så bra att bo på gångavstånd till brukshundklubben. Då är ju hunden lagom rastad när man kommer dit.

Ikväll var det, förutom skott och "fri träning", information och förevisning av Nose Work. Det var den alltid lika entusiastiska och engagerade Ann Nygård (stående här på bilden) som höll i trådarna. Kul och intressant, då hon berättade om bakgrunden till alltihop (aktivering av omplaceringshundar i USA) och även visade behållarsök med snygga markeringar med sin hund Ada.

På väg in till rummet där vi skulle hålla till passerar man fikahörnan, där det satt en hel drös med trevliga människor som inte hade något alls emot att låta sej charmas av ett stycke genomtrevlig briardflicka. Alltså, hon är ju bara helt och hållet social, öppen och otroligt charmig, denna Tosca!


Sen fick vi faktiskt prova själva också. Här är Emil och Vida i full gång. Inte lätt att belöna i exakt rätt ögonblick, men det här ser väl inte så tokigt ut?!

 Man måste kolla väldigt noga bakom skägget, så man ser när hon, Tosca, nosar på rätt burk.

Plockar man ur dem ur hållaren blir det lite enklare att urskilja burk och även för mej att se när det sker. Doften är eucalyptus.

 Duktig hon är!

Hussen kom ut och hämtade oss och när vi åkte hemåt såg himlen ut såhär ovanför Klampen. Lillkameran gör den inte helt rättvisa, förstås, men vackert var det.

Kommentarer

 1. Vilken bra och kul övning! Sånt var jag med om på praktiken på Försvarets Hundtjänsthet - de tränade bl a narkotikahundar så. Härligt med en så engagerad instruktör.

  Var annars kommer man undan med att ens stora pälsmonster ligger tvärs över folk och de anser att det är den naturligaste saken i världen?! Haha. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var skojigt, även om jag inte är helt säker på att Tosca helt och hållet fattade poängen. Men hon tyckte det var trevligt att få beröm och en massa godis! *S*

   Allt folk tyckte att hon var sååååå trevlig, där hon låg och vältrade sej. Knähund? Javisst! *S*

   Radera

Skicka en kommentar