Premiär-lufs-skump

På Toscas kritik från i lördags står det "Well presented junior in great condition."
Men... det gäller hunden, det där. Dags att göra nåt åt mattemänniskans kondition också, tycker jag. Har inte joggat på ett år, men nu känns det fint att sätta igång igen. Hunden är röntgad och befunnen frisk och kry... finns inga ursäkter längre!
Premiär idag. 2 km i ytterst lugnt tempo med en liten kort promenadpaus mellan första och andra kilometern (då hann Tosca gå på toa också). Jag blev svettig och andfådd, trots att det inte gick särskilt mycket fortare än en rask promenad, men Tosca var fullkomligt oberörd, förstås. Hon är van att rejsa omkring, hon!
På bilderna är vi på väg hem efter väl förrättad värv, för jag är trots allt väldigt nöjd med mej själv ;) Även om Toscas tempo mest kan liknas vid "lufs" och mitt eget som "skump".
Smiley smile
 Så har vi det då också på papper... certifikat, minsann! *S* Tosca har HD grad A! Hurra!

Efter en lång dag med en massa ärenden att göra och lite bekymmer att lösa, så landar vi ganska sent på kvällen i underbara, mysiga Mellansjö. Så skönt att bara kunna släppa Tosca lös och ledig och ta en rejäl kvällsprommis.

Hon börjar bli mer och mer följsam. Händer inget annat särskilt så hänger hon med där jag går. Det är små steg i rätt riktning, men jag glädjer mej åt dem.

Vackert! Och den där "bullen" i vattnet är förstås Tosca, som badar fötterna och blaskar i sej lite vatten.

Kommentarer

 1. Härligt ser det ut! Mellansjö verkar vara ett riktigt paradis.

  Vilka friskusar ni är, du & Tosca, lycka till med joggingpassen! Det ser ut som om Kakan uppskattar att springa/skutta bredvid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mellansjö är hur mysigt som helst, men nästan alla vägar tar slut mitt i skogen (avverkningsvägar) så man får vända om och gå samma väg tillbaka. Jag tycker det är roligare med "rundor", men man kan inte få allt här i världen.

   Tosca gillar ALLT vi gör! Positivare får man leta efter.

   Radera
 2. Vilken heeeelt underbar "nattbild"!
  Jo, nu kan ni skumpa på med gott samvete och härligt att höra att Tosca blir alltmer följsam. Dum vore hon annars!!! Få hundar har ett så rikt liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner en liiiiiten tendens till att hon bryr sig liiiiiite mer om var jag är nånstans, alltså. Men finns det annat intressantare så väljer hon ofta det. Men med tiden kan vi kanske bli bra samspelta, det finns hopp! *S*

   Ankan lever ett gott liv, hon också. Och det är ju själva meningen med att ha hund... att de ska ha det bra!

   Radera

Skicka en kommentar