Lite ditt o datt

 Glömde den här bilden igår... en älgskalle till Toscas lilla samling? *S*

 Och kabbelekan blommar. Vackert.

 Idag, efter första natten hemma på länge, var Tosca sååå trött. Ville inte kliva upp alls.

 Orkar faktiskt inte, matte!

Jättetrött, fattar du?

Men så småningom vaknar hon och efter en skogsprommis hemma så åker vi till Sollefteå. Där går vi på en liten stadspromenad. Och oj! Vad vi behöver sån träning. Tosca är helt övertygad om att alla människor i hela sta'n är där endast och enbart för att träffa just henne. Hon viftar konstant på svansen och vill gärna hälsa på allt o alla. Vi borde besöka "bebyggda trakter" lite oftare...

 På hemvägen hittar vi en trevlig skogsväg där Tosca kan springa lös en stund.

Finaste, finaste!

På kvällen är det träning på brukshundklubben och vi åkte dit för att bli "utsatta" för lite skott. Idag gick det prima. Hon har ibland visat lite tendenser att "ladda upp" när det skjuts. Alltså inte skottberörd, men lite skottokig, kanske... Idag var det inget sådant alls. Bra.

Sen körde vi några inkallningar, som gick riktigt bra med tanke på all störning runtomkring. Lite linförighet, läggande och sånt och så första övningarna i budföring. Hon fattade nog inte vad hon höll på med alls, men hon gillar ju att springa och hon gillar folk... så när polletten trillar ner kommer det att bli hur bra som helst.

Var med på en platsliggning också. Lite stök med hunden bredvid, men det blev rätt bra för Toscas del ändå. Hon är ju störningskänslig och det är svårt att koncentrera sej nån längre stund, men som sagt var.... jag är nöjd med henne ändå. Hon kämpade på. Duktig tjej.

Och kära nån, vad KUL det är att träna med sin hund!

Kommentarer

 1. Undrar lite hur hundar fungerar, om Tosca burit på en anspänning veckan som gick (hur bra hon än haft det) och nu kunnat slappna av helt. Eller bara dödstrött av sina annorlunda och roliga upplevelser. Borta bra men hemma bäst.

  Stadsträning görs för sällan här, kan jag lugnt säga.

  Fantastisk sista bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det... att det har varit lite jobbigt att vara borta. Varför skulle det inte vara det? Ny kompis om dagarna, nya människor (även om hon känner dem och gillar dem jättemycket), nån annanstans att sova (även om hon haft med sej sin egen säng), stallet och hästarna är hon inte van vid... ja, allt är ju lite annorlunda även om hundvakterna är helt fantastiska. Klart att man blir trött av att hela tiden behöva ha lite koll på hur saker och ting ska skötas...

   Jag är också trött efter resan, även om det är självvalt. Jättejätteskönt att komma hem och sova i egen säng och allt det där.

   Tycker annars att du är en fenomenal på att åka till olika städer och ha med Ankan på härliga, intressanta promenader där. Jag däremot, har "latat till mej". När Tosca var lill-liten var vi ju åtminstone i Kvissle ibland och tittade på folk, nu händer det alltför sällan. Får skärpa mej lite på den fronten.

   Radera

Skicka en kommentar