Mörkt och mulet

Eftermiddagstur ner till Klampen. Det snöslaskar i luften och det är ganska isigt här och var. Men! Titta, titta! Det är faktiskt också barmark lite här och där. Kan man tänka sej?! Fast SMHI utfärdar klass1-varning för väldigt mycket snö på kort tid senare ikväll, så glädjen blir nog kortvarig.

 Första pinnen hittar Tosca direkt efter att hon passerat in genom grindarna.

 Glad och tokig, massor med energi i kroppen som behöver släppas ut.

 En pinne till... morr!

Och ja, Tosca släpper loss. Fotoförhållandena är verkligen usla, men jag tycker ändå att man ser hur mycket tokeri som bor i den här lurven?!

 Pinne och spring, det är Toscas melodi!

 Stranden har tinat fram och det är ingen is på Ljungan heller, inte just här iallafall.

 Men fotbad??? Kan det vara skönt, det???

 Snöflingor i luften och en Tosca som spanar.

Som hon springer! Runt, runt och hit och dit. Och plötsligt ger hon sej rätt ut på isen, på ett annat ställe. Då blir jag ordentligt rädd och skriker och springer åt andra hållet. Vilket Tosca i vanlig ordning inte bryr sej så värst mycket om. Dumma hund. Men sen bestämmer hon sej iallafall för att komma efter mej...

 ... och i full fart springer hon förbi, snor med sej min vante och har såååå kul! Kastar och slänger vanten upp i luften och iväg... och så skuttar hon efter och leker som en riktig stolle med sej själv *S* Man kan inte annat än le när man har en sån här hund. Ett sant nöje att bara se på när hon lever rövare! Att vädret är bara bläh gör alls ingenting. Av Toscas bravader blir man varm i själ och hjärta!

 Sista pinnen för idag är av det lite större slaget.

På eftermiddagen såg det ut såhär på omröstningssidan hos Vi i Villa. Tosca behöver åtminstone 200 röster till för att bli en av de tjugo som går vidare i tävlingen. Känns ju nästan hopplöst, men OM någon vänlig själ vill fortsätta rösta så blir jag ju såklart jätteglad.

Här kommer länken igen!

Kommentarer

 1. Hahaha, nu fick vi oss ett gott skratt! Hela hunden lyser ju av glädje, finurlighet och en liten portion - eller stor? - av jävlar anamma... En härlig hund helt enkelt! Hon är verkligen väl värd att vinna tävlingen.

  För övrigt var det tur att hon passerat grindarna vid första pinnen - annars hade hon garanterat fastnat ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är precis så som du beskriver henne och dessutom självständig och ganska modig. Allt det där tillsammans gör henne till en utmaning att umgås med, för det mesta "kan hon ju själv"... som vilken liten tuff tvåbent treåring som helst, ungefär.

   Jag säger som Emils (i Lönneberga, alltså) mamma: Jag älskar henne precis som hon är! (fast Emils mamma sa förstås "honom").

   Hon har för övrigt en liten samling med för långa pinnar där innanför grindarna. Sådana som hon har lämnat för att det blev för trassligt att ta sej ut... *S*

   Radera
 2. Härliga hund! Underbar vantserie. Å pinnarna... nog är hon en glädjespridare, allt. Fast isen ska hon låta bli, känner paniken, jag med. Ingen pinne är för stor eller liten för din guldpäls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dessa pinnar. Men "pinntokig" är hon inte riktigt heller. Hon är inte fixerad, liksom, utan bara intresserad. En liten gradskillnad där.

   Isen nu är ju totalt opålitlig, precis som Tosca... ingen bra kombination, kände jag idag och tog en helt annan väg därifrån. Hade tänkt gå en stig utmed vattnet/isen men det kändes inte bra när hon var så ohörsam.

   Radera
 3. Jag har röstat varje dag men jag vet inte om rösten går fram: jag trycker på "rösta" och sen får man kryssa i att man inte är en robot. Men siffran ändras inte, inte ens när jag uppdaterar. Fast det var 94 nu i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det verkar som om röster försvinner(!!!) Sedan jag gått och lagt mej igår kväll vet jag att du och minst fyra av mina norska scrapvänner har röstat. Och nu står räkneverket på 93?!?!?! Varför?!

   Känns faktiskt alldeles hopplöst. Nu hade jag väl inga förväntningar på att vinna, men när folk nu är så himla gulliga och hjälper till att rösta så kunde Tosca åtminstone få de röster hon "ska ha"???

   Tack för att du försöker iallafall!!

   Radera
 4. Sen fungerade det... och nu har jag röstat för idag också. Går det inte att göra länken aktiv - tänkte att jag kunde rösta från mobilen också men där är det så omöjligt pilligt att att kopiera och klistra in i sökfältet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tack! Nu har du fått en från Fånen ocksa, paddan fungerar inte. 100 nu, så det försvinner nog inte röster.

   Radera
  2. 1000 tack! Fast när jag tittar så är det 99... Jaja. Du gör ditt bästa och många andra också. Jag är väldigt tacksam för det!! Kram!

   Radera
 5. Hej Cornelia!
  Var inne och röstade idag igen, såg att du hade 107 röster nu:)Hoppas, hoppas att du vinner. Jag fortsätter att rösta varje dag:)
  Så härlig och busig hon är Tosca:) Ja fy, vad isen är farlig nu! Tur att hon lyssnade till slut:)Bildserien med vanten var ju läcker:))

  Här är det också slaskigt, grått och det småsnöar ute just nu!

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar