Lite ensamt

Idag var fröken Tosca lite rastlös på morgonen. Det var väldigt tydligt att hon väntade på att Vida skulle komma... men idag var Vidas husse ledig från jobbet och därför kom det ingen goldenflicka hem till oss idag. Till Toscas stora besvikelse. Vi fick ge oss ut på egna skogsäventyr, hon och jag. Vi valde "långvägen". Den är inte så jättelång, men den känns lite lång för den går bara rakt fram kilometer efter kilometer. Det är den vägen där någon rullat ut ett snöre.

Vi ägnar oss åt lite kontakt- och inkallningsövningar som omväxling till de senaste dagarnas totala avsaknad av sånt. Det har ju varit 100% röj, bara *S*

Det går riktigt bra. Förbi första slaktavfallsstället lyckas jag få med mej hunden utan några som helst problem. Sen är hon lös ett tag innan jag ber henne "vänta", vilket hon gör, så att jag får ta på henne koppel och gå förbi nästa ställe, där jag vet att det finns äckliga gamla djurrester.

 Visst blir det en hel del spring även idag, när Tosca är ensam hund.

Men stundtals är det lite lätt joggingtakt som gäller. Här går det utför, därav det lite konstiga perspektivet.

Vi fortsätter att kalla in och komma lite då och då, men det här kunde hon inte motstå. Något har hänt ca 50 meter ut i skogen från stigen och Tosca känner det på lukten, förstås, och  skuttar glatt iväg. Jag pulsar efter och något är det som hon hinner stoppa i sej, tugga och svälja fortare än en gris blinkar... men hittills har hon ju haft "plåtmage" så det är säkert ingen fara.

 Här har vi tagit oss ut till stigen igen och Tosca vill inte titta på mej. Icke.

Och här står och spanar efter något spännande. Vi börjar närma oss slutet på vägen och därmed också en större väg, så jag tycker det är lämpligt att koppla henne för sista gången, så att hon inte får för sej att springa iväg nånstans där det kommer bilar eller nåt.

Så fort hon fått koppel på sej hittar hon en ganska så lång och väldigt motsträvig pinne. Besvärligt blir det för hon vill slänga och leka med den samtidigt som hon går i koppel och det går inget vidare. Men det är kanske bara jag som tycker att det blir krångligt ;) Tosca är ganska så obekymrad om allt trassel som blir med kopplet och det där.

Prommis med Tosca igen, i sista eftermiddagsljuset. Vackert där bort mot Nolbybacken. Där kan man åka utför, om man vill och vågar.

Sedan förvandlas denna högst ordinära torsdag till en Fest-Torsdag, då vi är bjudna hem till Olle och Emma på middag. Langos står på menyn och det är något jag verkligen gillar. Och dessa langos var nog de bästa jag ätit nån gång. Krispiga, frasiga helt suveränt friterade bröd (signerade Olle) och så räkor och äkta Kalixrom till det. Och creme fraiche, rödlök, ost, vitlök... mmmmm!!!! Så otroligt gott! Jag åt tills jag sprack. Nästan.

Tusen tack ska ni ha!

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  Nu var det ett tag sedan jag kikade in till dig. Förstår om Tosca saknar sin kompis Vida, de verkar ju ha såååå roligt tillsammans:-)
  Men ni fick ju er en härlig långtur idag ändå, och så var det ju bra att
  träna lite också;-)
  Som vanligt har du tagit så fina bilder på Tosca:-)
  Här har all snö smält bort och det har regnat och stormat!

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!
   Jag har ett par vantar liggande här... till din "gubbe"... ska bara ta mej i kragen och få iväg dem med posten också.

   Regn och storm och ingen snö? Hm. Sverige är ett avlångt land.

   Ha det fint!

   Radera
 2. Så vacker kvällshimmel! Tosca ser ju lite ensam ut, det gör hon men matte duger nog hon också och så bra med lite träning.

  Blir alltid så sugen på langos när du skriver om dem men fritera törs jag inte, helt enkelt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte farligt att fritera, du. Och fantastiskt gott blir det!

   Radera
 3. Oh, så gott det ser ut!!! Igår bjöd jag på din avocadosoppa åt ett hungrigt lunchgäng - vilken succé! Så, nu vandrar ditt recept runt i Provence :-D

  Tosca är som vanligt en riktig goding, ursöt med sin lilla tofs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag gjorde om hemsidan till enbart en blogg försvann alla mina sparade recept, så om du har det där nedskrivet får du gärna skicka det till mej! Tackar på förhand!

   Radera

Skicka en kommentar