Fin på en fredag

På morgonen idag var det ett väldigt fågelliv runtom hemma hos oss. Hacke satt i lyktstolpen, som han brukar men en massa andra fåglar "höll låda" också.

Efter frukost blir det en skön tur till Klampen.

Klickar du på bilden så blir den större.

Tosca har ett väldigt, väldigt spring i benen idag och fastän promenaden inte är så lång så hinner hon nog springa en bit, tror jag *S*

Och bada fötterna litegrann också, såklart.

Plask!

Någon slags rättvisa ska det väl ändå vara i den här världen? Så jag tar hojjen och trampar iväg till badhuset och plaskar med på dagens vattengympapass. Det var längesedan sist, men oooh! Vad kul det är! Måste verkligen ta mej tiden att vara med på det här under hösten... att förena nytta med nöje såhär är verkligen toppen!

Att miljöträna utanför Systembolaget en fredag eftermiddag tyckte jag var en utmärkt idé och jodå, det kom och gick "ganska" mycket folk här. Och hunden var betydligt mycket gladare än hon ser ut på bilden. EN människa fick hon hälsa på, en schnauzermänniska som var helt begeistrad i denna lilla ljuvliga valp och bjöd in oss till utställningsträning i Hundens hus på onsdag. Eeeh... utställning? Njaa... fast hon är ju förstås Vackrast, så varför inte. Å andra sidan så kan man faktiskt träna utan att för den skull ha ambitionen att ställa ut också. Så jag köper tanken hon hade där, det gör jag.

Och jo, hon skulle minsann skaffa sej en briard, hon också. Varför är det så många som säger det, när de träffar Tosca? Jag kan bara gissa... *S*

Sen åker vi hem till Alfred, som tar över kameran...

... och fotar mej medan hans goa mamma Emma klipper mej. Så blev jag då alltså fin på en fredag! 

 Sen fotar han en massa andra saker, som lampan, sin nya magnet, Toscas tassar och så pappa Olle *ler*

Emil dyker upp tillsammans med mamma Vickan, för de har sett vår bil utanför. Om Emil tycker om Tosca?
Svar: JA!

Om Tosca tycker om Emil?
Svar: JA!



 Låter bilderna tala för sej själva.

Kommentarer

  1. Så fine de var de fem bildene du hadde satt sammen.
    Så deilig med en klipp. Kort hår trenger oftere klipp, men deilig og lettvint er det.
    Ser ut som Emil og Tosca koser seg, fine de var, ser ut som de har en fin kjemi.
    Alfred er like søt som vanlig. Går det bra med han og Tosca?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håret växer fortare när det är kort, åtminstone känns det så. Men med en egen frisör funkar det ju ändå. Emma är suverän att klippa!

      Att se Emil och Tosca tillsammans gör mej lite rörd, han skulle ju sååå gärna vilja ha en egen hund. Men det är inte så lätt att få det att fungera när båda föräldrarna jobbar och han själv just börjat gymnasiet. Så han får hålla tillgodo med en lånehund, som Tosca, så länge.

      Alfred är fortfarande lite rädd för Tosca och hon ser honom som ett litet "byte", nästan, så det är 100% passning som gäller när de två är tillsammans. Men det går allt lite, lite bättre nu, det tycker jag.

      Radera
  2. Kul med kontakten mellan Emil och Tosca. Vilka jättetassar hon har - syns så bra där i famnen.

    Om man får vara med bara sådär ändå på utställning som åskådare är det väl bara att hoppa på - jättebra träning! Schnauzermänniskor tilltalas nog väldigt av briarder - trots att de tillhör helt olika grupper så finns det många likheter i sättet. Helt ut stämmer ju inte den tesen, förstås, eftersom "alla" älskar Tosca!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mest päls på de där tassarna, de är inte så enorma som de ser ut på bilderna *S*

      Jag tycker ju också att schnauzer är fina, de har ju skägg! *S* Men jag skulle nog inte vilja ha en; för mycket pälsvård som jag inte behärskar och sen inbillar jag mej att de har lite fel temperament för mitt tycke.

      Och det där med att "alla" älskar Tosca är ju inte alls sant. Det finns åtminstone en som tycker att hon är det värsta som inträffat på denna jord... vår granne. Synd för henne (grannen, alltså).

      Radera
  3. Äsch, läste fel. Utställningsträning står det ju men ja, det är väl jättebra aktivitet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det. Antagligen är det väl någon människa som agerar domare också och pillar på alla hundar, tittar dem i munnen och så, och det kan vara bra i lite olika situationer. Vi får se om vi är hemma, eller om vi dragit iväg till Mellansjö på onsdag. Det kan bli så.

      Radera

Skicka en kommentar