Provtagning

 Landstinget erbjuder gratis hälsokoll med provtagning av lite diverse samt ett samtal med en sköterska. Jag tackar ja till detta och idag var det dags för proverna. Längd, vikt, midjemått, blodprov och blodtryck kollades idag och senare blir jag kallad till ett samtal.

Blodtrycket låg på 107/72 (lite osäker på undertrycket, men 107 över är jag bombis på). Jag brukar ha lågt, men inte så lågt!

På vattengympan var det en farbror som berättade att herrbastun var trasig idag, men det gjorde inget för han fick ändå inte basta. Nähä, varför då? Jo, för ett par veckor sedan hade han varit nära att tuppa av just där, i bastun, när "killarna" (medelåldern är garanterat 65+ på dessa "grabbar") satt och snackade efter gympan. Vid en koll hos vårdcentralen hade han ett övertryck på 90. Jahaja... där fick jag för att jag tyckte att jag hade låga värden *S*

Bakar några rågsiktskakor på kvällen. Mums!

Kommentarer

  1. Är det farligt, det värdet? Hur får man upp det i så fall? Akta dig för bastun… :)

    Brödet ser så fantastiskt gott ut. Hoppas att ni får en riktigt fin och skön lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alls icke farligt, bara bra, sa labbtjejen iallafall. Fast om jag hade haft 90, som farbrorn... då hade det väl varit lite väl lågt.

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Så bra med en gratis hälsokontroll. Ditt bltr ligger bra, bättre med lite lägre än för högt. Hoppas att blodproverna också är bra:))
    Smarrigt bröd du bakat:)

    Kramizar Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar