Gulliga grannar

Plötsligt ringde det på dörren och vi fick oväntat besök. Det var våra nyaste grannar som dök upp med en burk egenproducerad honung som en försenad julklapp! Hur gulligt var inte det, då?!!

Allsta ligger en bit bort, härifrån räknat, och där och i några inilliggande byar har grannkillen och två kompisar några bisamhällen och producerar alltså egen honung. Imponerande och himla kul.

Att Sture alldeles nyss börjat dricka honungste för att försöka kurera sin hosta är ju bara så bra, nu har han riktigt fin honung att "krydda" sitt te med... och då bara måste han väl bli bra snart?!

Kommentarer

  1. Vilken fin julklapp! Sture blir säkert frisk på ett kick, fast egentligen ska inte honungen upphettas, då förstörs de ämnen som är bra. Men honungste är ju inte särskilt gott kallt! Jag växte upp med en granne som hade 22 samhällen - mycket jobb var det men så gott med nyslungad honung!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Honungen lägger jag i hans lite ljumma tekopp, inget kokande vatten alls, så jag hoppas att det kan göra verkan.

      Vet inte hur många samhällen de har killarna har, men det lät som om det är rätt många. Bin är intressanta, men jag skulle inte vilja jobba med dem själv.

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Men så gulligt av de nya grannarna att komma men egengjord honung:) Sånt uppskattas verkligen. Hoppas det hjälper Sture att bli bättre:)) Birger är äntligen bättre och hostar inte alls mycket, skööönt;)

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
  3. Åh, såå gott! Vilka trevliga grannar!
    Vi har haft bisamhällen. Väldigt intressant. Roliga att studera, när de kommer med olika färger på pollen. Man får välja en snäll sort :-)
    Hoppas Stures hosta blir bättre, av den fina honungen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar