Välordnat

Vi åker till XXL Sport med min cykel och får växlarna servade på direkten. Samtidigt tittar grabben över bromsarna, oljar kedjan och skruvar fast styret, som varit en gnutta glappt. Allt detta utan att jag ens behöver nämna det! Jag ÄR imponerad, speciellt eftersom det inte kostar mej en enda krona då det är livstids service på cyklar köpta hos dem.

Jag är också imponerad över hur man ordnar för cyklisterna nu när Sundsvallsbron håller på att byggas över fjärden. Kolla in den här cykelvägen, mitt i bygge och rondeller och allt. Ännu finare ska det bli, men det här är helt okej just nu. Man behöver aldrig ge sej ut bland bilarna.

Jo, för jag är såklart så sugen på att prova min nyservade cykel att jag cyklar från stan och hem *ler*


Här är vägen avstängd för bilar, för man håller på att bygga en annan bro lite längre fram. Men, inga problem för cyklister och gående, för här har man fixat en lite fin grusväg förbi alltihop. Den är skyltad här till vänster. Jag är imponerad, igen, och trampar glatt vidare.

Strax blir det såhär mysigt och det är en ren njutning att glida fram här på sin cykel, som varken rasslar eller skramlar eller hoppar över kuggar i växelnavet (heter det så??) utan bara funkar. Små söta klickljud när jag växlar och allt bara är som det ska. En fröjd!

Kommer fram till Svartvikskajen, som blivit ett populärt ställe för husbilscampare. Om de har lust kan de betala en femtilapp för att stå här, men det är inget tvång. Heja kommunen! Sånt här tycker jag är sympatiskt.

Det har regnat. Och molnen ser ju ganska så hotfulla ut, men inte en endaste liten droppe regn faller på mej. Så bra.

Här skiner ju till och med solen ner över de gamla herrgårdsbyggnaderna.

 Det finns en del att titta på här kring Svartvik.

Cyklar vidare hemåt och passerar de här enorma vattenpölarna. Här står det alltid vatten... och jag känner en person (hans namn börjar på J och slutar på -ohan) som tycker att det är riktigt kul att cykla omkring här och låta vattnet spruta om bakdäcket *S* Jag gör inte det, trots att jag ändå har skärmar på min cykel *ler*


Hela vägen till Kvissle cyklar man utmed Ljungan och det är en riktigt fin väg, faktiskt. När jag kommer fram till bron därborta så ska jag över den och sen tillbaka 2½ km längs vattnet på andra sidan. Sen är jag hemma, nöjd och glad med min nyservade cykel.

Och vet ni vad?! Idag är det precis fyra månader till julafton. När jag väntade på att cykeln skulle bli klar gick jag en runda och kikade på alla dessa mängder med saker som finns i butiken... och hittade en grej som jag öööönskar mej, till exempel i julklapp. Klicka HÄR får du se!

Kommentarer

  1. Så fina bilder, säskilt den där solen strilar ner över herrgårdsbyggnaderna och "Johans" vattenpölar - moln skapar dramatik.

    Så finemang att cykeln blev servad så där behändigt. Hade de ingen passande skruv för cykelkärran? Båda kommer ju från samma ställe så jag tycker att de kunde ha ordnat den detaljen också, även om Olle ska hjälpa dig.

    En bra julklapp, det där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De tyckte att jag skulle ta bort stödet och sätta fast cykelkärran där, för den andra skruven kanske är för klen. Att jag tycker att man behöver ett stöd på sin cykel brydde de sig inte så särdeles mycket om, för det var där som kärran skulle fästas. Basta.

      Kul att du gillar bilderna, för det är faktiskt bara mobilen som varit framme och hjälpt mej föreviga cykelturen.

      Radera

Skicka en kommentar