Vackert men skräpigt

Cyklar idag igen. Ljungan ringlar sej så vackert borta vid Njurundabommen och jag åker över den gamla bron. Kan inte låta bli att stanna och ta en bild.

 Det här borde vara en doft-bild, för det är lukten här jag vill förmedla. Ni vet (eller så kanske ni inte alls vet???) hur en sädesåker doftar... det går inte att beskriva, det måste man uppleva med sin egen näsa.

Doften ger mej starka barndomsminnen. Minnen från när vi lekte med barnen på Eka gård, när vi fick åka i vagnen bredvid skördetröskan, där all säd rann ner. Som att leka i kvicksand, inbillade jag mej och var smått skräckslagen samtidigt som det var väldigt mysigt att "bada omkring" där i de enorma mängderna sädeskorn. Och så doften, då... ja, den glömmer jag aldrig.

Sen lekte vi ju med alla små härliga halmbalar också, förstås. Byggde de mest fantastiska labyrintkojor med gångar och rum och tak. Väldigt kreativt och galet kul!

Passerar dessa skyltar på min lilla cykeltur. Det stämmer inte riktigt, det är nästan 3 km hem. Tar knappt tio minuter att cykla, även om växlarna krånglar lite för tillfället. Undrar om jag möjligen måste lämna in cykeln på lite service. Tror det. Men det är ok, det är livstids garantiservice på just växlar, så det kan vara en bra idé.

Vi åker till Mellansjö. Börjar med att klippa gräset. Det måste vara en perfekt sommar för gräs, för det är grönt och frodigt trots att det ju varit väldigt varmt och soligt. Ingen gödning, ingen vattning... det sköter sej själv (förutom att jag klipper det, då).

Planen var att plocka ur fönstren igen och måla klart, men himlen hotar med skyfall eller nåt... så vi skjuter på målningen till imorgon och hoppas på bättre väder då. Istället drar vi iväg till stranden och tar ett skönt dopp i det 22-gradiga vattnet. När vi kommer upp ur vattnet börjar det regna litegrann. Molnen är mörka och lite hotfulla.

Och så blir jag såååå irriterad och upprörd, då jag hittar två fimpar(!!!) på vår strand. Strax därefter får jag ögonen på två ölburkar också.

Det är väl ändå höjden av äcklighet, att fimpa i sanden på en strand?! Och orkar man bära ölburkar med öl i TILL stranden, så borde man väl ändå orka bära dem därifrån?!


Från stranden till skogen, myren... hittade lite, lite hjortron som blev till två små burkar sylt. Hamstern i mej är så nöjd. Jag gillar att "samla i ladorna".

Sist men inte minst, vill jag gratulera mina föräldrar på deras 50-åriga bröllopsdag just idag!

Kommentarer

  1. Ja, det var underbara bilder du bjöd på idag, utom skräpbilden, då. Tänk vad dofter kan sätta fart på minnet! Precis sådär lekte vi också, i sädkärran, med halmbalar och så. Kul påminnelse!

    Jag fick också städa vid tallarna vid Trojas sjö igår men några hjortron finns inte här tyvärr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det växer så mycket annat gott i dina trakter. Hjortron är ett överreklamerat bär, fullt med stenhårda kärnor. Det finns annat som jag tycker bättre om, men jag kan ändå inte låta bli att plocka! Andra kan ju få smaka... såna som gillar hjortron över allt annat.

      Radera

Skicka en kommentar