Full fart framåt!

Med Alfred går ingenting sakta. Allt går i hundra knyck framåt! Idag är han hos oss medan föräldrarna vilar upp sej på sina respektive jobb.

Här är vi på Dyket och Alfred hoppar. Och hoppar. Och hoppar. Oavbrutet. Han hoppar framlänges, han hoppar åt sidan. Han hoppar baklänges och skulle bra gärna vilja kunna göra såna där volter som "de stora barnen" gör. Han försöker dyka också. Det är svårt med puffar på armarna...

Helst hoppar han rätt ut från bryggan, där det är 2½ meter djupt. Fråga mej inte varför, för det finns ju många andra ställen där han inte bottnar, men där farfar Sture eller jag gör det och har lite lättare att ta emot honom, om det skulle behövas. Men nä! Ut på det djupaste, det vill han.

 Mycket intresserad av skyltar är han. Här står han och återberättar för figuren som dyker på bilden allt det jag har sagt om vad den här skylten betyder.
- Man får inte hoppa med huvudet före här, det är för grönt (jo, grönt säger han för vad grunt är vet han nog inte riktigt), för man kan slå i huvudet i botten, förstår du. Säger han. Och fortsätter med att det går bra att hoppa med fötterna före.

Han undrar också varför skylten är just gul och varför det är en svart triangel på den. Han är mycket haj på geometriska former, nämligen. Säger inte "rund" utan svänger sej med uttryck som "cirkel" *S*

Så nu vet han också att en triangel betyder "varning" eller "farligt" eller "se upp", ungefär.
När jag försöker få honom att möjligen hoppa någon annanstans än på det djupaste genom att argumentera något i stil med att "titta, så många barn det är som vill hoppa här... du kan hoppa här borta"... så händer detta. Alfred springer genast och ställer sig längst bak i kön av barn och väntar snällt och ordentligt på sin tur. Notera storleksskillnaden på Alfred och de andra barnen som tänker hoppa här på det djupa..! *S*

Tja... vad gör man? Låter honom såklart hoppa där han vill hoppa *ler*

Vi är ju lite förtjusta i det där med barnarbete här på Tistelvägen (eller... tycker att barn gärna får vara med på allt de vill göra, alltid lär de sig något!) så Alfred tvättar bilen tillsammans med farfar. Och sprutar rätt mycket vatten på farfar också och skrattar så gott åt det att ingen ens blir det minsta lilla irriterad. Bilen blir så fin och Alfred mycket nöjd.

Barnarbetet fortsätter med gräsklippning. Alfred vill väldigt gärna köra gräsklipparen alldeles själv, men det får han inte. Farliga saker måste man ha lite hjälp med, när man är i den här åldern. Gräset blir så snyggt! Lika snyggt som den nytvättade bilen.

Sen duschar Alfred en timme eller så och tar sej en liten siesta i soffan. Det är svårt att få liv i honom (för han hinner somna till i fem-tio minuter) så han får i sig lite mat. Grillmiddag med kyckling, grönsaker och potatis blir det, helt enligt hans egna önskemål. Fast han sa "grönsaker" först, när han skulle önska mat.

Ganska tidig kväll blir det. Halv nio sover gossen. Dagarna är intensiva, minsann.

Kommentarer

  1. Det är så roligt att se Vad ni gjort under dessa dagar :) kan medela att det var 2 sekunder från en bilsovning för gosseöhlen på vägen hem :) han somna på 5 minuter vid läggdags :) Tack ännu en gång för öronvilan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som sagt var full fart här hos oss, så det är klart att man blir trött... barnarbete och allt *S*

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Vilka härliga dagar ni har med lille goa Alfred:)) En riktig hejare på att bada trots sin unga ålder:) Så bra att han har lärt sig de där varnings skyltarna. Så snäll han är som vill hjälpa er med bilen och gräsmattan;))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är framåt och klipsk, den pojken! OCH som en fisk i vattnet, helt orädd (på gott och ont).

      Radera

Skicka en kommentar