Kött & bröd

Igår, när jag var på jobbet, landade en hel bröt med nyframkallade bilder i brevlådan. Gissa, om jag fick lite hemlängtan när Sture berättade det för mej i telefon. De ska bli till ett resealbum från Turkiet, har jag tänkt.

Vi ska till Mellansjö i midsommar och där finns ju just inga affärer och så... och den mat man ska äta behöver man ta med sej, för vi har inte några större "lager" där. Så idag har jag stekt ganska många köttbullar. Köttgrytan kom till för att jag råkade köpa en fin köttbit, som det var nästan-sista-dagen-datum på för en billig penning. Jättegod blev den, grytan.

Tre sorters matbröd blev det också. Laddar lite, för tanken är att vi ska bli lite extra många till helgen och då måste vi ha något att äta, såklart.

Men nu känner jag mej lite trött och sliten. Blir alltid lite dåligt med sömn när jag jobbar dygn och det känns i kroppen dagen efter.

Kommentarer

  1. Med sådan god och hemlagad mat blir det nog en finfin midsommar! Jag köper också ofta "kort datum" i alla fall när det gäller nötkött för då är "halvruttet" bäst, som jag läste på en norrländsk sida en gång, haha.

    SvaraRadera
  2. Fast köttgrytan är nog till nån annan gång än midsommar. Då ska det vara sill och potatis och så ska vi grilla, är det tänkt. Vädret säger kanske något annat, men vi får väl gå in och äta om det skulle vara för kallt ute. Och egentligen... man sitter ju ute i snödrivan på vintern, med sin grillade korv, så nog kan man äta ute när det är +10 grader också??!

    Nötkött äter vi inte så särdeles ofta, men den här biten var jättefin och till ett lika fint pris.

    SvaraRadera
  3. Oj... när du gör nåt blir det ordentligt!! Men det är ju gott att ha lite extra i frysen! Midasommarvädret ser inte såå lovande ut, men det finns kläder för alla väder! Om man eldar medan man grillar blir det ju varmt!!
    Så ni reder er gott tror jag!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Nej, det ser inte alls lovande ut, men det där kan man inte göra något åt.

    Ha det fint, ni med!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar