Snöröjning de luxe

Titta här! Detta är "vår" väg i Mellansjö. Vid den röda pilen ligger vårt hus, nummer 8. Och KOLLA in snöröjningen! Plogbilen har varit här och sandat har vi fått också. Det här är guld värt, eller iallafall absolut värt de kronor det kostar att få det gjort. Att skotta sej in här, om än med en rejäl snöslunga, kostar svett och säkert tårar också. Och nån sand hade vi inte heller fått, om vi gjort det själv.

Suveränt!
Blev så glad när jag såg det här att jag nästan fick en liten (glädje)tår i ögonvrån. Tänk, en del "lycka" går verkligen att köpa för pengar!

Idag ägnar jag en del tid åt att städa golv och källartrapp, röja ur kylskåpet så att all julmat ska få plats, bär in granen i källaren, så att den ska få acklimatisera sej lite före jul... Ja, fixar det sista, helt enkelt. Nu är det bara att åka hem och laga mat!

Fast först tar Ida och jag en promenad i omgivningarna. Det ligger en hel del fallna och undanröjda träd både här och där.

Vi går bort mot järnvägen och här finns till och med en övergång för gångtrafikanter. Men man ska se upp för tåg. "Se upp", konstigt uttryck, egentligen. Tågen kör ju knappast där uppe, i ledningarna... bättre att kolla åt båda håll, fast längs spåret, då... *S*

Vi går dock inte över järnvägen, utan vänder här och traskar hemåt igen.

På huset därborta, på andra sidan järnvägen, kan lokförarna se att de passerar Mellansjö, minsann.

Det här huset ser kanske inte så mycket ut för världen. Det är före detta Östavalls Gästis, numera Bosses Matstuga. Men låt inte det yttre bedra.... för härinne serveras riktigt god mat, som lunchbuffé. Rekommenderas om ni någon gång skulle ha vägarna förbi Östavall.

Att de dessutom har pensionärspriser efter klockan 13 uppskattas av en av oss *S*

Kommentarer

  1. Men, ÅH, vad bra snöröjt! Vilken lättnad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just så. Att man kan bli sååå glad över att en lastbil åkt förbi... låt vara att lastbilen var försedd med ett schaktblad där fram...
      Vi blev så glada att vi genast åkte iväg för att betala, men si, det gick inte alls, det. "Det tar vi till våren", tyckte de ansvariga för detta vidunderligt utförda arbete.

      Radera

Skicka en kommentar