Lucia

Här kommer bilder från gårdagen, som ju började med att Sture fick ge sig ut med motorsågen för att röja undan på Tistelvägen så att vi kunde komma iväg till Alfreds dagis och titta på deras luciatåg. Att grannen kunde komma iväg till jobbet i någorlunda tid var ju bara en bonus (för honom, alltså).

Bilden är tagen lite senare på dagen, då granen blev till ved. När det sågades på morgonen var det kolsvart och jag fick lysa med mina superbraiga pannlampa, så att skogshuggaren skulle se något.

Sötaste tomten, såklart. De andra barnen var också fina, men dem får ni inte se. Duktiga små sångare var de också och alltihop försiggick ute på dagisgården. Smart drag att hålla till utomhus.

Lite plockepinn med skogen har det blivit nu igen. Ivar tog ungefär samma väg som Dagmar för två år sedan, men då var det svårare att ta sig fram i vår skog. Nu är det inte så många träd som ligger över stigarna. Faktiskt. Men strömlöst är det ändå.

Vi hoppar över...

 ... och kryper under.

DETTA är pulkabacken, där vi var förra helgen(!!!). Helt otroligt. Nästan all snö är borta igen. Mycket märklig vinter, detta. Typiskt "skånsk", men jag bor ju inte där längre *S*

Rotvältor... överallt. Men det svarta i mitten är såklart Ida *ler*

Ingen varm mat går ju att få hemma, så vi lunchar på Biteline idag. Att de har bra buffé vet vi sedan förut, men idag tog den nog priset. För vad sägs om hjortstek, skinkstek, grillade ribs och dito kycklingvingar, kycklinggryta med svamp, två sorters potatis samt tacos och pizzor?! På en och samma buffé... till lunch?!! Plus körsbärspaj med vaniljsås till efterrätt.

Kära nån. Jag äter så jag nästan spricker. Har aldrig ätit hjort förut, så jag passar på. Jättegott var det.

Medan vi väntar på att tryckeriet ska skära mina beställda kartongark, som ska bli julkort (jo, jag gjorde det lätt för mej och beställde dem tillskurna i rätt storlek, bara att vika på mitten - klart), åker vi och tvättar bilen. Den som står före oss i kön behöver också en rengöring.

Så mycket mer spännande än så här blir det inte idag. Efter biltvätten, hämtning av papper och hemfärd så är dagen slut och mörkret sänker sig. Så och över Tistelvägen, där strömmen ännu inte återvänt.

Kommentarer

  1. Tänk, hade det inte varit för Ivar och för att det blev strömavbrott och elände… ja, då hade det kanske inte blivit någon hjortstek för Cornelia!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade det med all säkerhet inte blivit. Så oj, vad jag är GLAD åt Ivar! (Fast han kunde ju ändå låtit bli att dra förbi just här... eller?).

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Ivar drog fram rejält hos er ser jag:( Många träd som vällt. Ida hoppar och kryper under så smidigt;)
    Sötaste tomten är ju såklart Alfred:)) Det var ingen dålig lunch, massor med god mat ju:)) Ja då blev ni ju både mätta och bilen ren;))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han var värre än Dagmar, den ryslige Ivar. Men vi får vara glada som har strömmen tillbaka nu. Förra gången tog det fyra dygn att laga alla ledningar.

      Ha en fin tredje advent!

      Radera

Skicka en kommentar