Lägesrapport

Ingen blir ju särskilt glad av att ha en hund med så här ledsna ögon. Ida har varit uppe inatt, gnällt litegrann ibland när hon ska upp eller ner. Inte klivit upp i sängen, som hon annars alltid gör fram emot morgonkvisten, när hon tycker det är dags för morgonmys.

Ligger så här, platt på golvet, i stort sett hela förmiddagen. Och ser sorgset lidande ut. Inte så kul. Äter dock sin mat som hon brukar.

På eftermiddagen åker vi bil. Ida ligger i baksätet med stjärtvärmen på i sätet. Varmt och mysigt. Och så kan man ha huvudet mellan stolarna fram och bli lite kliad och sådär... det är ju trevligt, tycker hon.

Hon har fått Metacam och så köper jag ett tuggben åt henne och nu, vid sextiden på kvällen, är hon mycket gladare. Tuggar tuggben så det står härliga till (och jämfört med i morse, när hon inte ens ville smaka våra frukostmackor, så är det ett stort steg åt rätt håll!).

Jodå. Hon blir säkert pigg på ett par dagar, precis som vanligt när hon har varit lite skruttig i kroppen. Men det hjälper inte att jag vet det, jag blir precis lika hysteriskt skrajsen varje gång hon inte är "sig själv".

Kommentarer

  1. Hej Cornelia!
    Var tvungen att kika in till dig och kolla hur Ida mår:) Blir så glad att höra att hon mår bättre:)) Metacam är väldans bra mot smärtor då de har ont:)) Hoppas nu hon blir pigg snart igen så ni kan ta era mysiga promenader:)) Det riktigt syns på henne att hon har ont:(

    Sänder en styrkekram till dig:))
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Deppigare ögon får man leta efter. Men det är bättre nu. Och imorgon kanske det är ännu bättre.
      Kram på dej!

      Radera
  2. Skruttan! Så glad att hon är bättre och vill tugga äckliga ben och så,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett stort steg i rätt riktning. Igår kväll kom hon inte ens fram och ville smaka FinnCrisp-mackor, när vi kvällsfikade. Då blev jag orolig.

      Radera
  3. Klart du känner oro, är ju jobbigt när en så kär vän är dålig! Hoppas hon piggar till sig nu efter hon fått smärtstillande ( eller vad det nu är). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smärtstillande och inflammationshämmande och bra för hundar, det är vad det är. Tror att hon piggar på sej.
      Tack för omtanken!

      Radera
  4. Våra gamla hundar får sina skov av det ena eller det andra! Men det är skönt att läsa om en gladare Ida nu ikväll! Hur det än är så blir man ju såå orolig när det blir nåt fel!
    Hoppas att det känns lite lugnare nu då!
    Kram och kli!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir ju det, så väldigt orolig när Ida-Fian inte är precis sitt vanliga jag.
      Hon är inte tillbaka alldeles i gamla gängor idag, tisdag morgon, heller, men natten har varit lugnare och hon har varit ute en god stund och struttat på med sig själv nu på morgonen. Det är positivt.

      Radera

Skicka en kommentar