Glad hund, mindre glada människor

 Hunden är, som synes, pigg och glad och livet leker igen. Underbart.

Väldigt mycket mindre underbart var det att komma fram till Mellansjö sent på eftermiddagen och konstatera att ingen plogbil haft lust att svänga in på "vår" väg. Det är cirka 150 meter härifrån och in till huset.... 30 cm snö som drivit ordentligt på sina ställen. Tack o lov så var det iallafall ett par minusgrader, så snön var åtminstone inte blöt...

Men ett hårt jobb var det att skotta sej fram till huset för att komma in och börja elda för lite värme. Puh.

Förresten... glömde skriva igår... att Emils känsla av att han skulle vinna den där tipsrundan på julskyltningen, den känslan var helt rätt. Han hade flest rätt av alla inlämnade kuponger, så han vann första pris!!! Tyvärr, måste man väl säga när man har en moster som är frisör, var priset ett presentkort på en klippning, lite hårvax och ett par karameller. Nåja. Han var bäst iallafall! Grattis, Emil!

Kommentarer

  1. Hej Cornelia!
    Oj! vilka härliga skutt hon tar Ida:)) Skönt att hon är sig själv igen:))
    Så mycket snö ni har. Kan tänka mig att det var jobbigt att skotta. Grattis till Emil:))
    Här har vi fått plusgrader, så all den snö som kom i Söndags har nästan försvunnit:(

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fasiken?! Jag skrev ju ett svar här... men det försvann bort i Hälsingeskogen, tror jag.

      Ja du... Mellansjö är ett riktigt "kallhål" och än har vi inte så mycket snö för att vara just här, om du förstår hur jag menar. Det kommer mera, var så säker! Får slå en pling till kommunen imorgon och höra med dem om de verkligen inte tänker ploga vägen här utanför i vinter. I såfall blir det väldigt kämpigt!

      Plusgrader ska visst hela landet få de närmaste dagarna och glad är jag för det! Hurra!

      Ha det fint!

      Radera
  2. Bilderna på gladfian är ju underbara men resten… Resten!!! Vilken chock att komma fram till så mycket skottningsjobb och mörkt ser det ut att vara också. Hoppas verkligen att antingen kommunen plogar som de brukar eller att ni hittar någon privat, för annars blir det ju lite tungt och det tar ju en liten stund att puttra upp med traktorn från Tistelvägen!

    Igår blev det tö här och idag går det inte att stå på benen ute på vägen. Så fort de sandat måste jag iväg till hemmadärborta och kolla läget.

    Ha det fint, trots allt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolsvart var det... klockan var ungefär fem när vi kom fram. Helt oväntat var det inte, men lite besviken blir man ändå, när det är oplogat. Vi får ta med snöslungan, som Sture köpte häromåret, men som vi aldrig använt själva... Men det vore väldigt bra om kommunen tog lite ansvar här, det vore det. Men kommuner är inte att lita på, inte ens hemma på Tistelvägen tycker kommunen att de behöver snöröja. Suck.
      Ta det väldigt försiktigt i halkan, du!

      Radera

Skicka en kommentar