Jobb-söndag


Igår kväll tyckte jag att Ida luktade illa, men orkade inte inspektera henne så värst noga. Idag hade det äckliga torkat in i pälsen, som var stripig och full av... SKIT, rent ut sagt, på sina ställen. Urk. En sådan hund kan man ju inte ha, så dagen började med hunddusch med schamponering. Ja, så städade vi lite golv också. Det var välbehövligt, det med (fast det hade inte med Idas skitpäls att göra).

En av dagens uppgifter på Bästa Jobbet är att städa personallägenheten. Lätt gjort, för här bor inga långhåriga hundar med leriga tassar (eller äcklig päls) eller nån annan som smutsar ner utan att städa efter sig själv.

 Eftermiddagspromenad runt Sticksjön.

Isen håller på att lägga sej, så snart får pippifåglarna flytta till Sidsjön eller nån annanstans.

På kvällen har jag turen att få följa med på Musikcafé tillsammans med en av killarna på jobbet. Trio Finezze spelar gamla dängor och det bjuds på go-fika (som jag avstår från visserligen, men trevligt ändå). Har jag inte världens bästa jobb, så säg?! Skön promenad både dit och hem blev det också.

Medan jag var på jobbet såg det ut såhär hemmavid. Bosvedjegrabbarna är ute med Ida :) Bilden fick jag som ett MMS tillsammans med en förklaring att "alla måste följa med, annars lämnade Ida inte gården". Nähä... vallhunden vill ha flocken samlad, förstås, så hon kan hålla koll på dem! Lill-Alfred har en skön stil, där han springer och håller i kopplet *S*

Kommentarer

  1. Hej Cornelia!
    Det är inte najs att bada hundarna när de rullat sig i skit;) Men nödvändigt:) Så nu luktar hon säkert jätte gott:)) Du verkar ha ett toppen jobb:)) Vackra bilder du taget på änderna:)) Jag har matat vildfåglarna här hemma nu sen i September och döm om min förvåning. Nu på morgonen satt det två vackra domherrepar:)) Jag tycker de är såååå vackra:))
    Alfred har verkligen en härlig stil:) Tur att Ida håller koll;)))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Domherrar är väldigt fina! I Mellansjö är det väldigt gott om småfåglar (och för all del, stoooorfåglar också.. såna där bamsejätteskogsfåglar av alla möjliga sorter). Det finns en bofast familj som matar... och det har vi andra glädje av också. Allehanda små sötnosar som jag inte vet namnet på flyger omkring och förgyller tillvaron. Fast domherrar känner jag ju igen, såklart.. *S*

      Ha det så väldigt fint där i Tenhultstrakten!

      Radera
  2. De luktar inte parfym precis de fyrbenta när det hittat något som faller dem i smaken att rulla sig. ljuvliga bilder på änderna. Ha en fin måndagskväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sååå sällan som Ida rullar sej i nåt äckligt. Och tur är väl det för det tar "en stund" att blöta ner henne, schamponera och skölja ur all päls (även om den för tillfället är ganska kort).

      Ha det fint i sydSverige!

      Radera
  3. Fy för den lede med skitrullade hundar!! Det luktar INTE gott och är inte heller roligt att bada bort!! Här badade Hilda i veckan av samma anledning!!
    Ida håller noga koll på sin flock hon minsann!
    Kram och kli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ida är en vallhund, även om hon inte alls är extrem och vallar hem bilar, cyklister och sånt där allehanda... men koll på flocken, det har hon. Särskilt om de är lite underåriga, som det här gänget. Hon tror inte alls att de är kapabla att klara sig själva! *S*

      Äckelpäls var vad hon hade, men nu är hon vacker som en dag, mjuk och fluffig (precis som en briardpäls inte alls ska vara... i rasstandarden står det att den ska vara som "gethår" och det är ju rätt strävt... *ler*).

      Kram å kli till alla er i gula huset i Uppland!

      Radera

Skicka en kommentar