Fredag fram och tillbaka

Fredag frukost... frukt med fil. Fast filen fattas.

F-igt så det förslår, men nu orkar jag inte mer. Vi käkar frukost hemma och sen tar vi bilen med släpvagnen lastad med de två björkarna, som "vi" (läs: Sture) sågade ner häromdagen och åker iväg mot Mellansjö. Jag är väldigt glad att bilen fick vinterdäcken på i början på veckan, för i går kväll regnade det och inatt har det varit minusgrader... = is-halka.

Och i Mellansjö har det faktiskt kommit en gnutta snö. Två minusgrader är det och ganska fint. Men jag VILL inte ha vinter nu. Jag vill ha höst.

Jag ger mej ut på Idas "hata-stig" och hon följer med utan några större betänkligheter alls. Galopperar på sina ställen och skuttar fram som om hon nästan tycker att det är kul. Jag fryser om fötterna, men annars går det fint! Känner mej lite duktig och ambitiös, som skumpar fram i skogen fastän det har snöat(!).

När vi kommer tillbaka är solen på väg ner och jag tänker mej att ta lite fina sol-bilder...

 ... men Sture har börjat montera dörrtrycket på baksides-dörren och behöver lite assistans, så jag blir fast här en liten stund.

Ida vill gå in och försöker hypnotisera upp dörren med ren viljekraft. Det går dåligt.

Då provar hon att blänga lite på mej istället.

Kom hit och öppna dörren omedelbart!

 I det absolut sista ljuset blir det ändå denna bild. Dörrhandtaget sitter där det ska också och dörren går att låsa. Prima liv.

Kommentarer

  1. Trots det bistervita förmedlar du en mysighetskänsla i bilderna. Det behöver inte vara jättehemskt hela tiden med vinter!

    Jag tycker att Ida är så jättefin i alldeles lagom med päls som hon har nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte så länge det är så lite snö att man inte behöver skotta. Då kan det vara ok.

      Ida är jättefin, med eller utan päls. Tycker själv att den är lite lång på benen nu... men det känns svårt att klippa med sax så att det blir bra. Den får kanske vara som den är fram emot vårkanten.

      Ha en bra helg!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Sååå vackra bilder du tog på er promenad:)) Jag tycker det är så vackert med lite snö och när det blir iskristaller på träden:))) Ida är ju såååå fin i sin päls:)))))))

    Här regnar det idag:((

    Ha en härlig helg:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
  3. Lite snö kan vara fint, med betoning på LITE.
    Regn är ju trevligt, faktiskt. På med regnkläder och stövlar, bara, så är det bara att ge sej ut och plaska!

    Ha en topphelg, du också! Jag ska jobba och det är kul!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar