2 maj del 2

Ida och jag tar en liten cykeltur i mycket, mycket maklig takt (precis nätt och jämnt att hon joggar fram, grusväg med fin gräskant att springa på). Hon ska ju ligga så mycket stilla på tåget senare idag. På bilden ser hon ut att stå med svansen mellan benen och inte gilla läget alls, men det gör hon. Hon ääälskar att springa bredvid cykeln!

Jag tvekade lite med tanke på hennes ben, men tänkte ändå att det inte var längre sträcka än vad vi brukar promenera och tempot var väldigt lågt, som sagt var. Knappt styrfart på cykeln...

Här bänkar vi oss för ett gruppfoto på mej och föräldrarna...

... innan vi hugger in på smörgåstårta, dagen till ära.

Av det tänkta gruppfotot blev det dock inget *S*


Efter maten går vi ut på "vångarna" bakom idrottsplatsen. Där kan Ida trava omkring som hon vill. Hon är pigg och fräsch.

Vi fortsätter bakom kyrkogården.

 Sen är det dags att åka hem till Norrland igen. Vi missar INTE tåget i Hässleholm den här gången.

I Stockholm byter vi tåg. Har tid så att vi kan springa ut med hunden, men i Hufvudstaden kan man bara inte kissa. Inte ens när det pågår ombyggnad överallt och finns en del grusiga ställen. Vi hittar också fyra träd med gräskvadrater runt. Där kan hon inte heller kissa, den gamla briarden. Nä... det är alldeles för stökigt och bökigt och många bilar och koppel och... ja, allt är fel. Vi provar till och med en tulpanrabatt som hundtoa, men avbryter försöket innan jag åker dit för skadegörelse eller nåt. Damen får kissa när vi kommer hem.

Det finns visst fler som fyller år just idag. En tjej som kliver av tåget i Stockholm blir uppvaktad med ballonger, sång och tårta(!) på perrongen. Undrar om det står någon mottagningskommitté i Sundsvall när vi anländer dit klockan 02:40 imorgon bitti???!!

Tåget hem från Stockholm är av den gamla sorten, med hundkupé! Vi får egen kupé, med dörrar som går att stänga och inga medpassagerare alls. Gott om plats och lugn och ro. Sååå skönt, för här ska vi tillbringa några timmar.

Kommentarer

  1. Det är jättebesvärligt det där med lanthundar som inte vill kissa i stan… Ankan är likadan. Fast i Uppsala vet jag ju var parker och så finns, så där går det. Utanför en tågstation skulle inte hon heller sätta sig - aldrig på tiden!

    Vad lyxigt med egen kupé!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ida gillar inte ens parker... har tidigare vandrat av och an i sådana... på den tiden när jag tyckte att vi skulle ha extra långa uppehåll i Sthlm, just avsedda för hundkissning.

      Numera skippar vi det där och åker så fort det går den långa resan och så får hon gå på toa när vi kommer fram, helt enkelt. Eftersom hon reser så lugnt och fint, så inbillar jag mej att det är ok.

      Egen kupé kändes verkligen som superlyx den där tiden på dygnet.

      Radera

Skicka en kommentar