Tja...

Nu hade ni kanske förväntat er att jag skulle rada upp det ena mästerverket efter det andra i form av foton från den nya kameran. Vädret inbjuder dock inte till några större fotosessioner, så jag provar bara litegrann. Men visst ser det bra ut?! Man ser ju pälsen på Ida, hon är inte bara en svart klump. Det snöar inte, utan det vita i pälsen fastnade när hon rullade sej nyss.

Det finns inte jättemånga motiv att välja mellan idag, så jag "knäpper" på det som är. En hög med kvarlämnat skräp efter skogsarbete är väl kanske inte så spännande, eller ens snyggt, men det är vad som finns just idag. Snö och skräp.

Tar en bild på ett träd. Står rätt långt ifrån. Zoomar in. Zoomar in lite mer. Är nöjd. Fast jag vet inte varför collaget fick namnet "februari 2013"? Det blev bara så och jag såg det först i efterhand. Tittar man på snömängden kan man i och för sej tro att det är februari, men en titt i almanackan säger något annat.

Kommentarer

  1. En sån dum dag för första gången. Å andra sidan, en sån BRA dag, för det blev ju jättefina bilder - kameran blir din bästa vän, det ser jag redan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite imponerad över min hund som bara ställer sig sådär, av sig själv. Fin är hon!

      Och kameran vänjer jag mig nog vid. Den har en konstig, utfällbar skärm, så man tittar bredvid själva kameran. Ovant, väldigt ovant.

      Radera
  2. Datumet på collaget kommer sig kanske av att du eventuellt inte ställt in rätt datum i kameran Bra zoom... den vill man inte vara utan... och bilderna ser ju bra ut trots vädret!!
    Träna... är det som gäller nu då.
    Ha det gott i snövädret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix. Jag har ställt in datum och klockslag på kameran. Och tagit bort det irriterande pipljudet. En kamera ska vara tyst och diskret, tycker jag. Tror snarare att jag har råkat spara det som nåt annat collage i Picasa... raderat nåt från februari och sparat det här "ovanpå". Kanske.

      Jag ska träna.
      Och nån snö har vi inte alls. Tur är väl det, eftersom vi ju numera kör på sommardäck. Jag är sambo med en optimist! *S*

      Radera
  3. Skoj med ny kamera. Förmodar att den utfällbara skärmen kan vridas åt olika håll och även fällas in så att LCD skärmen blir dold eller synlig. Måste även finnas en optisk sökare. Mycket fin bild på Ida, kan vara svårt att få fina bilder på svarta hundar. Vi hade tidigare en svart dvärgschnauzer, så jag vet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just så är det och det är antagligen bra *S* bara ovant.

      Radera
    2. Ja, med skärmen alltså, menar jag.

      Radera
    3. På min kamera kan jag vrida skärmen mot mig, så jag kan fota mig själv. :-) Prova, kan säkert du också göra. För övrigt använder jag mera den optiska sökaren. Kom på också att jag laddar alltid mina bilder med att ta ur kortet och sätter in det i datorn.

      Radera
    4. *he he* Kanske att jag inte vill fota mej själv... *S* Äsch, skojar bara. Jag tror att det går. Och säkert kan det vara praktiskt att kunna vrida på skärmen om man ska ta någon bild i grodperspektiv och så, tänker jag? Jag får träna, helt enkelt!

      Radera
  4. Det kommer att bli jättebra! Kanske på tiden att jag förnyar mig???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul är det iallafall. Fast det tar nog tid innan jag vant mej ordentligt.

      Radera

Skicka en kommentar